AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Damelandslaget er tatt ut

18.03.2012
Damelandslaget er tatt ut

NBF har i dag offentliggjort damelandslaget til EM i Dublin og Bridge-OL i Lille: Tonje Aasand Brogeland, Flekkefjord (38) - Tone Torkelsen Svendsen, Førde i Hordaland (41), Ann Karin Fuglestad, Farsund (37) - Marianne Harding, Lista (34) og Stine Holmøy, Bergen (41) - Gunn Tove Vist, Stjørdal (32).

Landslagssjef Allan Livgård har dermed ikke funnet plass på laget til Siv Thoresen, som har en rekke sterke resultater å vise til og dessuten har vært fast inventar på damelandslaget i en årrekke. Thoresen var aktuell for landslagsspill sammen med Ingunn Uran.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
 
Navn: Kenneth Skov Dato: 26.3.2012
E-post: kenneth.skov@yahoo.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Gode poeng her Eskil! Vil bare korrigere deg litt, Jenny er fra Kristiansund.
 
Navn: Eskil Hagen Dato: 22.3.2012
E-post: eskilmhagen@gmail.com Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Uten forkleinelse for Ingunn, har ikke Siv over tid oppnådd gode resultater med hun lille søte fra Ålesund, Jenny Hansen??

 
Navn: Armoa Dato: 21.3.2012
E-post: arnstein.nymoen@hotmail.com Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Er vel NPC/landslagssjef som tar ut landslagene og NBF som godkjenner og publiserer uttak som i alle andre forbund. Jobben som landslagssjef blir vel ganske krevende over tid hvis en ikke kan bestemme hvem en vil jobbe sammen med. Kanskje er tiden inne for å få på plass en sportssjef i NBF, da det har vært mange merkelige landslagsuttak i alle klasser de siste årene.
 
Navn: Per-Ove Grime Dato: 21.3.2012
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Må korrigere meg selv her,altså som sagt er jeg veldig forundra over div kommentarer som er lagt ut her. Var det som var mitt poeng. Hilsen eks. Npc og coach
 
Navn: Espen Branderud Dato: 21.3.2012
E-post: espbran@online.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Siv er en flott dame og en god Bridge spiller som burde ha plass på landslaget. Hva Siv eller landslagssjefen har pratet om, er det vel bare de som vet. Er jo ikke sikkert at Siv har overskudd eller anledning til å spille. Uansett hva som er grunnen, er det bedre og støtte de som skal spille for oss. En klaging og bråk som ødelegger for alle som er tatt ut. Selv om noe har små barn nå er det ikke noen sykdom, og de spiller bedre en de flest med eller uten amming. La damene få fred til å representere Norge. En del av disse meldingene fremmer jo ikke akkurat Bridgen, som spillet med etikk og moral.

 
Navn: Harald Berre Skjæran Dato: 21.3.2012
E-post: haraskja@online.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Ann-Kristin: Åpen klasse er åpen for alle. Ingen kvinnelige norske spillere har vært gode nok/vært i et godt nok makker par til å bli tatt ut. Men det finnes en god del eksempler på kvinnelige spillere i åpen klasse fra andre land.
 
Navn: Ann-Kristin Engstad Dato: 20.3.2012
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Hvorfor heter det åpent landslag, hvis det ikke er åpent for kvinner?
 
Navn: trond bårdsen Dato: 20.3.2012
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Til Grimes innlegg er det vel bare og si at styret i NbF har sikkert lært av sine tidligere dumheter.Det er akseptert i "alle" organisasjoner at innstilling fra Npc/landslagsjef er sammenfallende med uttak,(som bla Vennerød ville ha forsikring om). Hvilket hylekor Grime savner er irrelevant da det handler om og hyle når det er på sin plass...
 
Navn: Per-Ove Grime Dato: 20.3.2012
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Må legge til et par ting her.Det er STYRET som tar ut ALLE landslag. Npcen kommer med sin innstilling,deretter godkjenner styret dette eller forkaster innstillingen. Og dette har skjedd mer en gang.Styret er det høyeste organ i NBF.Forøvring er jeg veldig forundra over endel innlegg her.
Ser stort sett ikke noe til hylekoret ellers i året. Hilsen eks. Npc/Coach.
 
Navn: Anders Kristensen Dato: 20.3.2012
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Hvis du, Odin, mener fra sikkert hold at Siv og Ingunn er blitt kontaktet og har sagt seg villige til å stille på landslaget, så er det gåte at de ikke er tatt ut. Klart at Allan kan ha vurdert at de er det 4. beste paret, men det tror jeg veldig mange vil finne merkelig. Og om så er tilfellet, som jeg skrev i mitt forrige innlegg, så er det jo ingen sak for Allan og redgjøre for det. Ingen kan klandre han for ett uttak av de 3 beste parene. Det er jo dette som er sakens kjerne, er det andre motiver som ligger bak? Bare så det er sagt, det er medlemmene i NBF, gjennom klubb/krets og tinget som legger retningslinjene for hvordan NBF skal drives og hvilken informasjon som "den vanlige medlem" skal kunne ha tilgang på. Synes man det er for "lukket" så får man ta dette tjenestevei, bli aktiv i klubb/krets, slik er spilleregelene!
 
Navn: Trond Odin Rønbeck Dato: 20.3.2012
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Hvis det ligger andre ting enn sportslige begrunnelser bak utelatelsen av Siv og Ingunn er det usedvanlig klønete. Hvorfor ble de da oppringt av landslagssjefen med spørsmål om de ønsket å spille på landslaget? De svarte ja og fikk beskjed at de var med i vurderingen. Hvis de var uaktuelle grunnet et eller annet som ikke sies offentlig, så ville vel ikke hendvendelsen kommet??

Forøvrig velvalgte ord fra Bårdsen
 
Navn: Ingunn Uran Dato: 20.3.2012
E-post: ingunn_uran@hotmail.com Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Det er åpenbart at Tjelmeland har informasjon han vil formidle, men ikkje skrive i klartekst. Er det ikkje betre å skrive det som det er?

Forøvrig veldig bra innlegg av Bårdsen.
 
Navn: trond bårdsen Dato: 20.3.2012
E-post: trbaardsen@msn.com Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Selvsagt bryr vi oss om hvem som spiller med flagget på brystet.Finnes det landslagsuttak i dag uten offentlig diskusjon?Er ikke tilhenger av at 1 person alene sitter med all makt uten og kommunisere med omverden.
Når Drillo bekjentgjør landslaget til OL/EM er det timesvis med diskusjoner i media både før og etter.Om feks Carew på sitt beste ble utlukka ville det og skape oppstandelse og vi ville selvsagt ha en forklaring.
Det er vel flere på det åpne landslaget vårt opp gjennom tidene som har hatt klippekort og kunnet velge makker uten mye støy.Flere uttalelser her tyder på at Siv kan være utelukket grunnet utenomsportslige årsaker.Mener det må være relevant med en åpen ytringsmening vedr hvilket uttak som foretas når det åpenbart (etter mitt og flere andres skjønn) foreligger sportslig forbigåelse.
En kommentar fra UK er vel en selvfølge i dagens media/ toppidretts verden.
 
Navn: Per Tjelmeland Dato: 20.3.2012
E-post: pertjelm@gmail.com Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Hei
Dei har nøyaktig same diskusjon i Sverige når det gjeld det opne landslaget. Peter Fredin er rekna som kan hende den beste spelaren dei har, men det er ikkje openbart at dei til eikvar tid har det beste landslaget når han speler. Eg bakspelte det meste av Fallenius - Fredin når dei møtte USA2, og det var ganske så openbart at dei burde hatt pause tidleg og kan hende før kvartfinalen. Fredin vart vel og sendt heim ein gong p.g.a. konflikt i laget som dei meinte han var orsak til?

Helsing

Per Tjelmeland
 
Navn: KåreK Dato: 20.3.2012
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Anders, vi har rett til? Vi har faen meg ikke rett til noe som helst! Allan og pressemelding? Jeg vet ikke hvilken verden du lever i men gjetter på at det er din egen drømmeverden.
 
Navn: Anders Kristensen Dato: 20.3.2012
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Jeg må si meg enig med Børre her. Det jeg savner i debatten er om det ligger andre ting enn det rent sportslige bak uttaket? Vi kjenner alle Siv, en dame med sort engasjement og alltid sulten på mere suksess. Hun kan, i likhet med mange, være krevende å spille med. Er det noen som stengte døra for Siv pga dette? Personlig er jeg av den oppfatning at det burde være mulig for en landslagsjef og forsøke med andre makkerkontellasjoner om Thoresen/Uran ikke er gode nok (Noe jeg sterkt betviler) I en demokratisk organisasjon son NBF, så bør det være takhøyde for forkjellige meininger. Men vi som medlemmer har også rett til å få forklaringer på ting som vi mener er "merkelig". Jeg håper for damebridgen sin del at Allan tar seg litt tid og sender ut en pressemelding e.l. via NBF. Da slipper vi iallefall å sitte å gjette hva som er årsaken!
 
Navn: Bjørn Børre Dato: 19.3.2012
E-post: bj-boerr@online.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Nå må dere være greie folkens, og hvertfall diskutere på en saklig måte. At siv er blandt de beste damespillerne, ja om ikke den beste, vi har er jeg ikke i tvil om. Men nå har nå en gang Mr livgård tatt ut et landslag uten henne og Ingunn. Han har helt sikkert sine grunner for det, uten at det nødvendigvis trengs å offentliggjøres. Hvis det skal være på denne måten hver gang man er uenige med UK så skal man være sjeleglad noen gidder å ta på seg slike jobber i fremtiden.
 
Navn: Trond Odin Rønbeck Dato: 19.3.2012
E-post: trondodin@gmail.com Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Siv sine resultater taler for seg selv. Noen stiller spørmsål angående om Ingunn er god nok. Til dette anføres følgende: Foruten å ha vunnet to tøffe forbundsturneringer det siste året, har hun med undertegnede som makker (helt naken) spilt seg straka vegen fra 4 til 2 divisjon, samt nådd 6 runde i NM lag hvor det ble et knepent tap i Trondheim for studentene. Dette tilsier ikke bare at hun er god nok for landslaget, men mange vil hevde at sistnevnte gjør henne til en kandidat for det åpne landslaget:)

Trond Odin
 
Navn: Boye Brogeland Dato: 17.3.2012
E-post: boye@bin.no Hjemmeside: www.bin.no
Kommentar:
Vi ber folk være saklige og oppfordrer sterkt til å skrive under med fullt navn. Terskelen for hva man får slippe til med vil være høyere om man gir seg til kjenne.
 
Navn: Karsk Dato: 16.3.2012
E-post: @hotmail.com Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Kari, holde på makkeran sine ?? Rart ho gidder å spille dame bridge i det hele tatt. Hadde du orka å spille med noen som var så jævli mye dårligere en dæ sjøl
 
Navn: LMGBNØ Dato: 16.3.2012
E-post: @hotmail.com Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Ingunn Uran har over 200 mp. Ingen andre damespillere(utenom Siv) har vunnet like mye som Ingunn i det siste. Når det gjelder samspill har de spilt mye på nett og har et veloppbygd system. Samspill har vel heller aldri vært et stort krav på damelandslaget.
 
Navn: Kari Dato: 16.3.2012
E-post: @nordmann.nu Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Stemmer nok det Ola, men det har vel aldri vært noe braksuksess med diverse tilfeldige makkere til Siv? .. Og hvorfor klarer ikke hun holde på noen av mesterskapsmakkerne til senere anledninger?
 
Navn: Ola Dato: 16.3.2012
E-post: nordmann@online.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Kari du sier noe, men oppdaget etter litt detektivarbeid at Gunn Tove Vist kun hadde ca 70 Mesterpoeng den gang hun ble Siv Thoresen's makker så det virker som at Siv Thoresen klarer å slepe opp hvem som helst .....
 
Navn: Kari Dato: 16.3.2012
E-post: @nordmann.nu Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Ola: man skal vel ikke på landslag etter vunnet en parturn og ei heller fast makkerskap? Sikkert emne på langsikt, men bør vel passere 200 mesterpoeng først? Siv med fast makker hadde nok vært bankers, men....
 
Navn: Money 4 nothing Dato: 16.3.2012
E-post: spyrUt@penger.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Og dette betaler vi for !!!!!
 
Navn: Ola Dato: 16.3.2012
E-post: nordmann@online.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Hva er det som skjer ??? Er det et krav for å bli tatt ut at man er i ammetåke eller? Siv vinner jo alt blant gutta også, samt at Ingunn også driver og vinner par turneringer på øst landet, dette er jo bare helt sinnsykt !!
 
Navn: JoeDoe Dato: 16.3.2012
E-post: k@sofa.noo Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Jepp. Herlig spørsmål, beste spilleren er ikke tatt ut. Kan det være en grunn? Åpent laget da, Karlsen og Hoftaniska, 2
plass på Storefjell er vel fortsatt det beste de har gjort internasjonalt ...
 
Navn: tore olsen Dato: 16.3.2012
E-post: bodvarbb@gmail.com Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Å ha et landslag for damer uten å ta med den beste spilleren undergraver damelandslaget. Her får landslagssjefen forklare hvorfor det skjer. Allan Livgård: Hvorfor spiller ikke Siv T EM/OL?
 
Navn: Inger Hjellemarken Dato: 15.3.2012
E-post: hjellemarken@gmail.com Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Å være samspilt er en viktig del av et makkerskap - hvor mye/lenge har Siv og Ingunn spilt sammen? Siv og Ingunn spilte ikke SM sammen, ei heller NMK - trur eg. NM Damer 2011 spilte de heller ikke sammen.


Og det blir vel ikke riktig om landslagssjefen skal gå ut å fortelle hvorfor noen er tatt ut og noen ikke, men jeg vil tro at Siv og Ingunn (og eventuelle andre kandidater) har fått vite hvorfor de ikke er tatt ut.
 
Navn: Per Tjelmeland Dato: 15.3.2012
E-post: pertjelm@gmail.com Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Eg vil tru landslagssjefen tenker slik: Landslaget blir best når summen av alle element som bridge består av er høgast mogleg i laget. Nærast slik at to pluss to blir fem. Og det trur eg han har fått til.

Helsing

Per Tjelmeland