AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Lørdag offentliggjøres landslagstroppene

30.01.2014
Lørdag offentliggjøres landslagstroppene

Hvorfor må det gå to uker fra lagkapteinene har levert sine innstillinger på landslagstropp, til troppene offentliggjøres?

Uttak av de norske bridgelandslagene er ikke blitt kjappere etter fjorårets smule omlegging. I slutten av juni er det EM i Kroatia. Ennå vet ikke aktuelle spillere om de er i landslagstroppen. Det får de først vite denne uka. Ifølge landslagssjef Christian Vennerød for åpen klasse har NBF krevd absolutt hemmelighold, noe som bekreftes av visepresident Per Watz (avbildet). Men kapteinene for de enkelte landslag har selvsagt spurt aktuelle par om de vil satse på landslaget.
 
Etter at troppene er offentliggjort, vil det enda gå noen uker gå før de tre uttatte par i hver klasse får beskjed. Noe tidspunkt har vi ikke fått. Uansett; flere mener at dette er for seint med tanke på å planlegge ferie (Norge har få proffer) og intensivere treningsarbeidet.
 
Norsk Bridgeforbund har fem landslag (åpen klasse, damer, junior, jenter og skole). Landslagskapteinene som også er UK, hadde frist til 15. januar med å presentere sin innstilling for utvalg for internasjonal virksomhet. Det består av visepresident Per Watz (leder), Sten Bjertnes på forbundskontoret og de fem UKene.
 
Men det er ikke utvalget som godkjenner innstillingen på landslagstropp. Det er NBF-styret. Watz og Bjertnes forbereder saken for styret. Naturlig nok skal det mye til før styret kan gripe inn, og det skal i utgangspunktet ikke skje på sportslig grunnlag. En overprøvd UK i så måte, vil neppe bli sittende. Følgelig skulle man tro det var kjapt å sjekke «vandelen» til den enkelte. For de viktigste landslagene er det jo dessuten mange som har vært med før.
 
Vi har spurt visepresident Per Watz hvorfor man trenger så lang tid som to uker. Watz kom i starten av uka hjem fra ferietur til Tenerife og Paris. Men han benekter at dette har sammenheng med tidsbruken. Dette er svaret Watz har sendt bin.no på e-post:      
 
«Hele prosessen med landslagstroppene ble avtalt i sommer, og går kort og greit ut på:
 
Innstilling fra landslagskapteinene: 15. januar
Publisering av troppene: 1. februar
 
Slik vil det være i år, og samme neste år. Dato for publikasjon er satt ut fra hva kapteinene følte behov for. Så det hele følger fastlagte planer uavhengig av hvor jeg eller Sten måtte oppholde oss i perioden.»
 
Så langt Watz. Neste spørsmål gikk til Vennerød: Hvorfor trenger han og de andre kapteinene to uker på behandlingen etter at de har tatt ut sine tropper? En normalt frittalende Vennerød ønsker imidlertid ikke å kommentere saken.

Av praktiske årsaker har vi ikke fått spurt andre av kapteinene. Forfatteren av denne artikkelen er nemlig også på ferie! Men hvis noen av dem føler for å belyse saken, eller Watz vil utdype, er det bare å sende e-post til ahj@finnmarken.no eller boye@bin.no.

Skrevet av Alf Helge Jensen

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger