Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet

Polsk seier i Cavendish, trøstefinaler for de norske

08.09.2014

I Cavendish Invitational gikk det trått for de sju parene med norske spillere. Geir Helgemo og Tor Helness lå lenge svakt plassert i det 52 par store feltet, men en god avslutning på kvalifiseringen fikk dem med i B-finalen (plassene fra 13 til 24). Resten av de norske parene ble henvist til C-finale.

Det polske paret Krzysztof Buras og Grzegorz Narkiewicz vant kvalifiseringen, og de scoret også mest i A-finalen. Dermed tok de en klar seier i turneringen, foran engelske Tony Forrester-Andrew Robson og sine landsmenn Bartosz Chmurski-Piotr Tuczynski. Auksjonspotten innbrakte i overkant av 600.000 euro, og 137.500 av disse gikk til kjøperne av vinnerparet, som gikk under hammeren for 27.000 euro.

Helgemo og Helness var det mest betrodde paret i auksjonen (ble solgt for 47.000 euro). Med sin andreplass i B-finalen, bak Gromov-Dubinin, fikk kjøperne av paret tilbake 11.000 euro.

I C-finalen ble det en hard kamp om seieren mellom Fantoni-Nunes og Austberg-Berg. Det var nordmennene som kunne smile bredest til slutt, og med 11.000 euro i premie mer enn doblet de investeringen sin (ble solgt til seg selv for 5000 euro). De andre nordmennene i C-finalen endte fra niende- til sisteplass.

Det ble også spilt en Cavendish for damer med 20 par i feltet. Det så lenge ut til å gå mot favorittseier til nederlandske Marion Micielsen og Meike Wortel, men de ble forbigått av både de israelske søstrene Dana og Noga Tal, og polske Cathy Baldysz og Anna Sarniak. Sølvi Remen ble nummer fem i A-finalen sammen med Paula Leslie, mens Gunn Helness og Ida Wennevold endte på niendeplass. Kristine Breivik og Åse Langeland ble sist i B-finalen.

I Cavendish Teams tok Eidi (Michel Eidi-Vassilen Vroustis og Michel Bessis-Thomas Bessis) en klar finaleseier mot Vainikonis. Lag Zimmermann ble nummer tre.