AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

World Bridge Games pågår i Polen

05.09.2016
World Bridge Games pågår i Polen

World Bridge Games (WBG) spilles i Wroclaw, Polen fra 4. til 17. september. Norge deltar i åpen klasse, dameklassen og seniorklassen, men stiller ikke lag i mixklassen. Etter seks dagers kvalifisering (17 runder á 16 spill i åpen klasse og dameklassen) går 16 lag videre til åttendedelsfinaler. I seniorklassen spilles 23 runder á 12 spill før åttendedelsfinalene starter.

Norge kom godt i gang i åpen klasse (gruppe B) ved å slå USA 16-4 og Tyrkia 12-8. I den siste kampen ble det 5-15 tap mot Argentina. 33 VP holdt til en niendeplass etter første dag, like bak Monaco med Geir Helgemo og Tor Helness. På det norske laget spiller Lars Eide-Kristian Barstad Ellingsen, Erik Eide-Harald Eide og Petter Eide-Bård Kåre Græsli. Det ble spilt en uttaksturnering i mai for å nominere de norske lagene til World Bridge Games i åpen klasse og i dameklassen.

De norske damene, Liv Marit Grude-Bodil Øigarden Nyheim, Gunn Helness-Ida Wennevold, Åse Langeland-Gunn Tove Vist, fikk en glimrende start da de slo Australia og Mexico henholdsvis 13-7 og 20-0. 9-11 tap mot Sverige i tredje kamp ga femteplass etter første spilledag.

Det norske seniorlaget, som det kanskje er størst forventninger til med tanke på en norsk medalje, har som i sommerens EM fått en tung start på turneringen. 2-18 mot Egypt, 10-10 mot Japan, lyspunktet 13-7 mot England og 5-15 mot Spania gjorde at seniorene våre lå på 19. plass av de 24 lagene etter fire av 23 runder. Norges seniorlag består av Rune B. Anderssen-Peter Marstrander, Tor Bakke-Helge Hantveit og brødreparet Helge og Roald Mæsel.

I mix-turneringen i WBG deltar 23 nasjoner. Etter de fire første kampene er det Australia, Polen og Nederland som befinner seg øverst på resultatlisten. 

WBF-president Giannarrigo Rona (bildet) veivet med WBFs flagg under åpningen av WBG i Wroclaw på lørdag. Der var det meningen at også det itslienske mixparet Enza Rossano og Antonio Vivaldi skulle ha vært, men de fikk trukket tilbake invitasjonen til mesterskapet få dager før det skulle starte. Det har ikke kommet noen offisiell begrunnelse for hvorfor dette ble gjort - det samme skjedde som noen sikkert husker med det polske paret Cecary Balicki og Adam Zmudzinski i forkant av VM i Chennai i fjor høst.

Det som imidlertid er klart, er at Rossano og Vivaldi var mistenkt for juks på slutten av 90-tallet, og mens de ventet på behandling av appellen sin etter å ha blitt dømt i første runde, ble de reddet av et amnesti for alle italienske bridgespillere som var mistenkt eller dømt for juks. Amnestiet ble innført som en hyggelig gest etter at Italia hadde vunnet bridgeolympiaden (nå World Bridge Games) i Maastricht i 2000. Hvem som var president i det italienske bridgeforbundet FIGB på denne tiden? Jo, det var nåværende WBF-president Rona. Les mer om saken på Bridgewinners.

Kristian Barstad Ellingsen skriver om WBG på NBFs mesterskapsblogg.

Geir Olav Tislevoll, som spiller for New Zealand, blogger også om WBG hos NBF.



 

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger