AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Nederland slo Monaco, dame- og seniorgull til USA

18.09.2016
Nederland slo Monaco, dame- og seniorgull til USA

Finalen i åpen klasse ble en jevn affære. Nederland tok ledelsen med ett IMP etter første sesjon, og lagene fulgte hverandre tett fram til halvspilt kamp, fortsatt med Nederland i føringen. I fjerde og femte sesjon plusset nederlenderne på med to ganger 12 IMP, og da holdt det ikke for Monaco å vinne siste sesjon med 9 IMP. Med sluttresultatet 155-134 i IMP ble det gull til Bob Drijver-Bart Nab, Bauke Muller-Simon de Wijs og Sjoert Brink-Bas Drijver, de to siste parene ble verdensmestere på hjemebane i 2011. Geir Helgemo og Tor Helness leverte nok en gang varene for Monaco, og utvidet premiesamlingen med et World Bridge Games-sølv. Polen tok bronsemedaljen etter å ha slått Spania 105-92 over 48 spill i bronsefinalen.

I dameklassen var det USA som var sterkest, og de slo Frankrike 254-180 på de 96 spillene. Kina tok en klar seier mot Skottland i bronsefinalen.

I seniorfinalen kom Frankrike best i gang og ledet 65-14 etter to sesjoner. I de tre neste sesjonene var USA klart hvassere enn sine franske motstandere, som tapte kampen 156-194 til tross for at de vant siste sesjon.

I mix-finalen ledet Russland med 37 IMP da 32 spill gjensto. En forrykende avslutning av Nederland gjorde at de snudde kampen til 183-156 i sin favør.

I parturneringene var det Rune B. Anderssen og Peter Marstrander som var nærmest en norsk medalje med sin fjerdeplass i seniorklassen. Tor Bakke og Helge Hantveit ble nummer elleve i samme turnering. Hos damene ble Ann Karin Fuglestad og Marianne Harding nummer åtte, mens Liv Marit Grude og Bodil Nyheim Øigarden endte på trettende plass. I åpen klasse så det lenge lovende ut for Sam Inge og Sven-Olai Høyland, men de måtte nøye seg med en 29. plass til slutt.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger