>>> Forsiden / Nyhet

To svenske gull i Ungdoms-VM

20.08.2018

Sverige har i mange år hatt svært dyktige juniorspillere, og fra Ungdoms-VM i Wujiang, Kina kom de hjem med én fjerdeplass og to gull!

I U26-klassen ble svenskene nummer to i kvalifiseringen, hele 37 VP bak USA 1. Amerikanerne valgte Singapore som motstander i kvartfinalen, men tapte med 3 IMP etter at Singapore hadde vunnet de siste 14 spillene 62-19! I semifinalen slo Singapore ut Polen, mens Sverige knuste Nederland, etter å ha slått Kina i kvartfinalen. Finalen ble svært spennende, men svenskene trakk det lengste strået med 206 mot 201 IMP. Sveriges U26-lag besto av Ida Grönkvist-Mikael Grönkvist, Simon Hult-Adam Stokka, Mikael Rimstedt-Ola Rimstedt, coach Tom Gärds og kaptein Martin Löfgren.

I U21-klassen gikk finalen mellom Israel (nummer én i kvalifiseringen) og Sverige (nummer tre i kvalifiseringen). Halvveis ledet svenskene med nesten 50 IMP, men israelerne slo tilbake og var i føringen med 8 IMP før de siste 14 spillene. En utgangssving tre spill før slutt vippet finalen i svensk favør, og sluttresultatet ble 118-112. Sveriges U21-lag besto av Teo Bodin, Sanna Clementsson-Alexander Sandin, Erik Hansson-Castor Mann, coach Lars Nilsson og kaptein Martin Löfgren.

Sverige stilte ikke lag i U26 Jenter, men var nær medalje i U16-klassen der det ble tap mot USA i bronsefinalen. U16-mesterskapet ble vunnet av Kina 3, som slo Norge i kvartfinalen, mens Frankrike tok sølv.

Norge U26 Jenter ble nummer åtte i kvalifiseringen og var dermed klar for kvartfinalen. Der ble det et klart tap mot Nederland. I jenteklassen tok Kina gull, Polen sølv og Frankrike bronse.

I den avsluttende BAM-turneringen vant Norges U21-lag B-finalen. På dette laget spilte Carl-Otto Curran-Arne Osnes Devik og Markus Lund-Simen Sørlie Helgeby.