Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet

Helgemo og Nyström tok VM-bronse

30.08.2022

I den åpne lagturneringen, Rosenblum, ble det tidlig exit for de norske deltakerne. Geir Helgemo vant kvalifiseringen på lag Lebowitz, men røk ut i åttendedelsfinalen mot et polsk mannskap. Turneringen ble vunnet av Nickell (Nick Nickell-Ralph Katz, Eric Greco-Geoff Hampson og Bobby Levin-Steve Weinstein) som slo Ventin (Juan Carlos Ventin, Guy Mendes de Leon, Antonio Palma, Joaquin Pacareu, Thibo Springhuisen og Frederic Wrang) 186-164 i IMP på 96 finalespill.

I VM for par ble det medalje til Helgemo og hans svenske makker Fredrik Nyström. De scoret 55,31 % i det 58 par store finalefeltet og ble bare slått av Nabil Edgtton-Michael Whibley (55,86 %) fra Australia og de overlegne polske vinnerne Krzysztof Buras-Piotr Lutostanski (60,24 %). De to andre norske parene i finalen, Jim Høyland-Sven-Olai Høyland og Thomas Charlsen-Thor Erik Hoftaniska, ble henholdsvis nummer 44 og 45.

I VM for mixlag er det kvartfinalene som står for tur, og bare Helgemo henger med av de norske deltakerne. Han spiller sammen med Jessica Larsson på lag Miniter, som tok seg videre på bekostning av "norske" lag både i 16. dels- og 8. delsfinalen.