AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Zia måtte bite i gresset

30.08.2009
Zia måtte bite i gresset

I "privatlandskampen" mellom Nederland og USA2 stakk Nederland av med seieren. Et annet spørsmål er om superstjernen Zia Mahmood er i ferd med å miste retten til å spille for USA.

Den nederlandske landslagskapteinen, Anton Maas, kunne fornøyd innkassere $ 400 etter å ha slått Zia & Co i oppvarmingskampen i dag. Lagene hadde selv satt opp prissummen for å skjerpe seg og ha noe å spille om. Det var selvsagt en fordel å vinne, fordi det relativt unge nederlandske laget da vet med seg selv at de kan slå Zia og verdensvante Bob Hamman, samt "verdens beste par" ifølge de fleste amerikanere: Jeff Meckstroth-Eric Rodwell med massevis av seire i baklommen. Tredje par på USAs lag er sponsor Nick Nickell, som er verdens mestvinnende sponsor med fire (ja fire!) Bermuda Bowl titler, og Ralph Katz. 

Likevel sa Anton Maas til bin at han var litt redd for at spillerne hans nå trodde at det var litt for lett å vinne dette mesterskapet. Sannsynligvis er dette bare et forsøk på å nedtone det pene resultatet. Nederlenderne vant nemlig med 23 IMPs på 20 spill, og det er jo ganske solid.

Ellers forteller Patrick Jourdain at Zia Mahmood har solgt sitt hus i New York. Siden Zia ikke har et amerikansk statsborgerskap, må han bo minst halve året i USA for å opprettholde sin rett til å spille for USA. Det blir svært vanskelig uten egen bolig i landet, særlig fordi han i realiteten har bodd mest i London i den senere tid. Han er jo gift og har to barn. Opprinnelig er han pakistaner, og har sølv for Pakistan i Bermuda Bowl for mange år siden.

Det kan altså se ut til at Zia kommer til å prøve å spille for England. Skifter man land å spille for, må man i bridge ta en pause. Den må være så lang at man ikke kan spille i to Bermuda Bowl på rad for to ulike land. Et interessant spørsmål i denne saken, er om Zia er en en så stor stjerne og en fascinerende publikumsmagnet at man finner en løsning for ham utenfor de vanlige reglene, og at han får lov til å fortsette å spille for USA.

 

 

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
 
Navn: Christian Vennerød Dato: 30.8.2009
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Takk for kommentaren. Jeg har rettet det med Wolff. Han er her for å spille veteran, men jeg så ham i resepsjonen like før jeg skrev denne artikkelen første gang, og dermed gikk jeg i kryss. Takk for påminnelsen. Nå er USA2-laget riktig.
 
Navn: JackAce Dato: 30.8.2009
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Det er vel mange år siden Hamman/Wolff spilte sammen?