AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Drama for Italia

30.06.2010

Da noen få spill gjensto i den siste kampen i kvalifiseringen, var det mange spente fjes å se foran monitorene i spillelokalet. Det var helt jevnt mellom tre-fire lag om hvem som skulle få den niende og siste finaleplassen i Norges gruppe. Dette kunne gi store utslag for flere av de beste nasjonene ettersom de hadde ulike resultat mot de ulike lagene.

Nordmennene håpet at Wales skulle kvalifisere seg slik at de fikk med seg 22 VP inn i finalespillet. De ønsket imidlertid ikke å se Ungarn videre siden de hadde tapt 12-18 mot dem. For Italia var det enda viktigere å få med enten Latvia (22-8) eller Wales (23-7) på bekostning av Kroatia, som italienerne uvirkelig nok tapte 5-25 mot i siste kamp!

De fire nevnte lagene byttet på å inneha den viktige 9. plassen på de aller siste spillene, og det var høy temperatur i lobbyen i spillelokalet. Da Wales vant 13 IMP og 3 VP i alle siste spill og passerte Kroatia, jublet både waliserne og italienerne som om de hadde vunnet EM-gull!

Italia (og Norge) fikk imidlertid en kalddusj da Ungarn fikk inn en utgangssving på det siste spillet og kom á poeng med Wales. Men også Latvia spurtet friskt i kampen mot Litauen, og de endte på samme poengsum - 290 VP - som Ungarn og Wales.

I 1. divisjon for et par år siden var det jo en tilsvarende situasjon i bunnstriden, hvor tre lag endte på samme poengsum, som det ikke var tatt høyde for i reglementet. I EM er det innbyrdes oppgjør som er avgjørende ved poenglikhet, og der kom Latvia best ut med seier mot begge de andre motstanderne. Italia (og delvis Norge som slo Latvia 17-13) kunne dermed puste lettet ut, og italienerne har så vel ledelsen som favorittstempelet før finalespillet starter onsdags ettermiddag i Ostende.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger