UKENS SPILL

REDOBLINGER ER ET TVEEGGET SVERD!

Dette utrolige spillet forekom nylig i Cavendish-turneringen i USA. Peter Fredin satt vest, Magnus Lindkvist øst og Brad Moss (USA) og Fred Gitelman (Can) nord-syd:

  K 10 9 2
D kn 9 8
K 6 2
9 3
 
D kn 8 6 4
-
E D 10 7 5
7 4 2
Vest - Nord/Syd
E 5 3
K 5 3
kn 9
E K D kn 8
 

7
E 10 7 6 4 2
8 4 3
10 6 5

 

Med sitt avanserte system meldte svenskene seg opp i den noe dårlige kontrakten av 6 spar. Brad Moss i nord tok sjansen på å doble med sin gode trumf. Lindkvist ville gi ungdommen en lærepenge og redoblet - mer enn èn eller to bet kunne det neppe være?

Utspillet var hjerter dame som ble trumfet på hånden. Spar dame ble dekket med kongen, og en ny spar fulgte til knekten på hånden. Da Fredin gikk inn i bordet og tok ruterfinessen, vant Moss med kongen, trakk ut trumfen og spilte hjerter knekt. Gitelman kunne deretter forsyne seg md fem hjerterstikk! Sju bet og 3400 poeng ble en dyr, men forhåpentligvis lærerik affære for svenskene.

Kanskje burde Fredin skjønt at sparen var 4-1 etter doblingen? Han kunne da redusert antall beter til 2 ved å ta ruterfinessen etter å ha spilt spar til D-K-E. På den måten kunne han hevet en hjerter i bordet på ruteren og beholdt kontrollen over trumfen. Nord hadde endt opp med to trumstikk og ett ruterstikk. (Det hjelper ikke at Nord dukker første ruterrunden)

Moss og Gitelman hadde god hjelp av dette spillet til å vinne den tredje sesjonen i Cavendish-turneringen.

Sammenlagt vant Eric Rodwell og Marty Fleischer, og sikret kjøperne deres 263000$! De ble kjøpt for kun 17000$ og ga dermed en fet gevinst til investorene. Brogeland-Erichsen ble solgt for 21000$, mens Chagas-Helgemo ble solgt for det dobbelte. Det dyreste paret var Levin-Weinstein som ble solgt for 55000$. Begge de norske parene hadde en dårlig turnering og kom under middels.

Trond