Med lykt og lupe...

Vi har alle vært der, i en en slem som går bet hvis ikke trumfkutten går. Når kutten er tatt og den ikke gikk, gir mange av oss opp når vi selv ser beten. Men det er da det gjelder å lete etter mulige problemer motparten kan sluke rått, slik Randi Nyheim gjorde her.

 

K D kn 10 x
10 9 x
x x
D 10 x

 
E 8
D kn x
10 9 x
K 9 8 x x
Nord - Ingen
x
E K x x
E D kn x x
E 6 x
 

9 x x x x
x x x
K x x
kn x

 

Randi Nyheim i øst fikk kløver knekt i utspill mot 6 ruter. Hun stakk med kongen i bordet og dro ruter 10 rundt. Syd lot gleden ligge i luften en liten stund til, men lot sannheten komme for en dag når ruter 9 ble sluppet rundt. Så var Randi Nyheim der, hun visste det var bet, men hadde motparten sett det? Randi ga ikke opp og spilte seg ned til denne sluttposisjonen før siste trumfen.

 

K D


D

 
E 8


9
Nord - Ingen
x

x
6
 

9 x x


 

Randi tok siste trumfen og kvittet seg med kløver 9 i bordet. Nord, som ante fred og ingen fare, ble plutselig rykket ut av drømmen om bedre betalt jobb og landsted ved sjøen. Nå kom den irriterende erkjennelsen av at han skulle fulgt bedre med. (Har ikke vi alle vært der også?) Nord hev kløver dame, og Randi fikk gleden av hjemspilt slem. Det er nettopp slike øyeblikk, når man har gjort det umulige, som er med på å gjøre bridgen morsom. (Hadde Randi hatt spar 9 på hånden, hadde hun faktisk fått til en ekte skvis!)