Ukens spill er en oppgave av det litt vanskelige slaget. Jeg tror løsningen heter noe sånt som Compound squeeze (noen god norsk oversettelse kjenner jeg ikke), og det er den hjelpen du må klare deg med:

Din venn, skvisen?

 

K 9 3
E kn 8 7
6 5
K kn 10 8

 Syd - Nord/Syd 

E D 7 4
3
E K 8
E D 7 5 2

 


Du har kommet i 6 grand i syd (7 kløver ville vært langt bedre!) og får hjerter konge ut fra vest. Hvordan planlegger du spilleføringen?

Du har elleve toppstikk, og muligheten for det tolvte ser ut til å være at sparen sitter 3-3. Men hvis du får "timet" spillet riktig, er det bra muligheter til å få til en skvis. Ser du hvordan?

Et godt råd når man er på utkikk etter skvissjanser, er først å ordne det såkalte tempoet. Det betyr som oftest at du tidlig bør gi bort de stikkene du vet motparten kommer til å få. Da vil du stå bedre rustet til å presse motparten i sluttposisjonen. I dette spillet betyr det at du bør lasjere hjerter konge i stikk èn - for ett stikk må motparten uansett få.

Vest skifter i neste stikk til kløver, og du tar like godt ytterligere fire kløverrunder med avkast av en hjerter i bordet. Kløveren var fordelt 2-2 hos motparten, og begge kastet to hjerter og en ruter.

Hvis vest har fire spar, kan du nå skvise ham i major ved å ta for ess-konge i ruter. Men at øst skal ha seks ruter, er lite sannsynlig, så du bør heller ta sikte på å skvise øst i spar og ruter, og vest i hjerter og ruter! Ser du hvordan det kan gå til? Kanskje hjelper det å ta en titt på sluttposisjonen:

 

K 9 3
E kn
6 5
-

 
8 5
D 9
9 7 4
-
Syd - Nord/Syd
kn 10 6 2
-
D kn 10
-
 

E D 7 4
-
E K 8
-

 

Du må innkassere spar ess, spar dame og spar konge slik at vest blir tvunget til å kaste sin andre ruter. Så kommer hjerter ess fra bordet, og nå blir også øst nødt til å kaste sin andre ruter, hvis ikke står håndens fjerde spar. Fra hånden kaster du spar 7, og bordets ruter 8 tar siste stikk! Her er spillet slik det så ut fra begynnelsen:

 

K 9 3
E kn 8 7
6 5
K kn 10 8

 
8 5
K D 9 6 4
9 7 4 3
9 3
Syd - Nord/Syd
kn 10 6 2
10 5 2
D kn 10 2
6 4
 

E D 7 4
3
E K 8
E D 7 5 2

 

Våre hjerteligste gratulasjoner hvis du fikk hjem 6 grand!