Nøyaktighet er en dyd....


I helgen ble det avgjort hvem som skal spille for England i EM i Tenerife i juni. Kampen sto mellom totredjedeler av Englands lag ved forrige års OL (Burn, Callaghan, Hallberg og Simpson) og den siste tredjedelen av det laget (Fawcett og Liggins) samt en sponsor, Brian Senior, Unal Durmus og nordmannen Espen Erichsen!

Det ble et svært jevnt oppgjør over 140 spill, og Espen Erichsen & Co måtte til slutt se seg slått med 14 IMP. Når tapet er så lite, er det selvfølgelig mulig å finne ett eller to spill som kunne svingt kampen den andre veien. Erichsen kunne fortelle at hans glimrende makker Unal Durmus gjorde svært få feil i løpet av helgen, men ett spill hadde han vært ukonsentrert på, og det var denne slemmen (motparten hadde meldt og vunnet utgang ved det andre bordet):

 

K 10 9 4
-
8 2
K D kn 10 8 6 4

 Øst - Alle 

-
E kn 7 5 2
E K 9 6 5 4 3
E

 


Vest
Nord
Øst
Syd
David
Burn
Espen
Erichsen
Brian
Callaghan
Unal
Durmus
       
pass
1 ru
pass
2 kl
2 ru*
2 hj
x
3 kl
pass
3 sp
pass
4 kl
pass
6 ru
pass
pass
pass
       
* Begge major (5-5)


David Burn spilte ut en liten spar, og nieren i bordet krevde damen hos øst. Klarer du å snelle hjem kontrakten og kvalifisere deg til EM?

Du har ikke noe inntak til å få hentet mange kløverstikk, så her blir du avhengig av stjelinger. Men hvis du stjeler på hånden, stjeler en hjerter, spiller kløver til esset og forsøker å kaste de to siste hjertertaperne på kløver, vil øst stjele i bordets første kløverhonnør dersom han har dobbel ruter (husk han har minst ti kort i major) og den andre kløverhonnøren dersom han har singel ruter. I begge tilfellene blir det bet. Skal du vinne kontrakten, må du ta for kløver ess i stikk to, innkassere ruter ess og trumfe en hjerter. Hvis øst nå begynte med 5-5-1-2 med singel ruter, får du kastet tre hjertertapere på kløveren og vest må ødelegge sitt sikre trumstikk på fjerde kløverrunde. Slik var sitsen:

 

K 10 9 4
-
8 2
K D kn 10 8 6 4

 
kn 7 5 3
K 10 9
kn 10 7
9 7 2
Øst - Alle
E D 8 6 2
D 8 6 4 3
D
5 3
 

-
E kn 7 5 2
E K 9 6 5 4 3
E

 


Erichsen kunne fortelle at Durmus hadde tatt en tidlig kveld etter at nederlaget var et faktum. Han var ganske så nedtrykt etter å ha ødelagt sine og lagkameratenes EM-sjanser på dette spillet. Da er det liten trøst at andre på laget gjorde langt dummere feil i løpet av helgen. Det er dessverre de store, avgjørende feilene som blir husket.

Espen Erichsen hadde kanskje litt lettere for å svelge tapet enn sine lagkamerater. Samme kvelden satte han seg på et fly til Sydney i Australia, der han skal spille bridge og nyte livet de kommende to månedene!