Jon Aabye og Pål Haga fra Oslo kom på den sure fjerdeplassen i NM par, under 50 poeng bak Odin Svendsen og Sam Inge Høyland som vant! Haga er en dyktig spillefører, og Ukens spill er et eksempel på det. Kanskje ser du også det gode poenget:

Lytt til meldingsforløpet!

 

E K 7 5
5 3
6 4 3
E K 7 2

 



Øst - Nord/Syd



 

kn 10 9 8
D kn 7
E 10 2
kn 8 6

 


Vest
Nord
Øst
Syd

Jon
Aabye

Pål
Haga
pass
pass
pass
1 kl
pass
1 sp
pass
2 sp
pass
pass
pass

Vest spilte ut ruter konge som beholdt stikket. Han fortsatte med ruter dame som Haga stakk med esset og spilte spar til kongen og hjerter fra bordet. Øst la lavt, og vest stakk knekten med kongen. Nå tok vest for ruter knekt, øst saket en hjerter, og skiftet til kløver. Hvordan tror du Haga fortsatte?

Vest har vist ni poeng med KDkn femte i ruter. Hadde han hatt en dame til, ville han ganske sikkert åpnet med noe annet enn pass, i alle fall i tredje hånd. Siden øst var markert med alle de uteværende honnørene, var det ikke noe poeng i å slippe kløveren. Haga stakk derfor med esset og spilte hjerter fra bordet. Nord gikk opp med esset og spilte mer hjerter til håndens dame, i bordet saket Haga en kløver. Nå var tiden inne for å spille spar ess og mer spar. Vest hadde damen tredje, men måtte gi Haga et ekstra stikk ved enten å spille kløver eller hjerter til dobbel renons:

 

E K 7 5
5 3
6 4 3
E K 7 2

 
6 3
K 10 8
K D kn 9 5
10 9 4
Nord - Nord/Syd
D 4 2
E 9 6 4 2
8 7
D 5 3
 

kn 10 9 8
D kn 7
E 10 2
kn 8 6

 

Spillet er et eksempel på hvordan man kan bruke seg av informasjon fra meldingsforløpet, selv når motarten bare passer!