I Fall Nationals i Las Vegas spilte Tony Forrester sammen med Boye Brogeland på lag Shugart, som ble nummer fire i den prestisjefulle Reizinger-turneringen. Ukens spill er hentet fra èn av de mange sideturneringene i Nationals, hvor Forrester (øst) og ITVs Washington-korrespondent, James Mates (vest) fikk til et infernalsk motspill.

Tony-magic!

 

D kn 10 9
E D kn 3 2
E D
10 2

 Nord - Ingen 

-
7
kn 10 7 5 4 3
E K kn 9 5 3

 


Du kan jo selv se hva du hadde gjort som syd i 6 ruter etter en liten spar ut til østs ess.

Du stjeler spar ess og finner sikkert ut at beste spilleplan må være å trumfe en kløver med ruter dame. Da er du sikret tolv stikk hvis minorfargene er fordelt 3-2. På den andre kløverrunden får du imidlertid en god nyhet da kløver dame faller hos øst. Hvordan fortsetter du?

Ruter til esset og ruter dame kan være skjebnesvangert hvis vest har kongen dobbel, så derfor spiller du vel en ruter til damen. Øst vinner stikket med kongen og fortsetter sparangrepet. Du trumfer og spiller ruter til esset - øst saker en kløver, og du er trumfmatt! Hele spillet:

 

D kn 10 9
E D kn 3 2
E D
10 2

 
K 8 6 5 2
8 4
9 8 6 2
7 6
Nord - Ingen
E 7 4 3
K 10 9 6 5
K
D 8 4
 

-
7
kn 10 7 5 4 3
E K kn 9 5 3

 


Hvilket fantastisk false-card av Tony Forrester! Ved å ofre kløver dame ledet han spillefører til å ta den tapende ruterfinessen, som var eneste mulighet til å bete kontrakten. At syd uansett burde spilt en kløver til for å gardere seg mot den aktuelle sitsen, er mest av alt etterpåklokskap. Slike klarsynte motspill fortjener å lykkes!