I junior-EM i Torquay i sommer fikk Norge bronsemedalje. Laget besto av Stian Sundklakk - Nils Kåre Kvangraven, Gunnar Harr - Stig Roar Hakkebo, Ronny Jørstad - Olav Ellestad og Sven Olai Høyland som kaptein. Kanskje klarer disse karene å vinne Norges første laggull i neste års VM i Beijing.

Fra årets EM har Olav Ellestad sendt oss et spill han var fornøyd med:

Lur en junior!

 

K 6
10 9 5 3
E K kn 5
9 7 3

 
10 8 7
K D kn 6
D 10 2
K kn 10
Nord - Ingen
9 5 4 3 2
7 2
8 4
E 6 5 2
 

E D kn
E 8 4
9 7 6 3
D 8 4

 


Vest
Nord
Øst
Syd

Ronny
Jørstad

Olav
Ellestad
pass
pass
1 ru
pass
1 hj
pass
1 NT
pass
3 NT
pass
pass
pass


"Hardt meldt av Ronny etter at jeg viste (11)12-13 jevne. Han burde vite bedre, jeg får aldri hjem disse 3 grandene…

Ut kom i alle fall hjerter konge fra vest, og den ble dukket kjapt. Likevel skiftet vest til spar ti, som jeg slapp til esset. Ruter til knekten sikret åtte stikk (med ruteren 3-2), men det niende var temmelig problematisk.

Den eneste legitime sjansen er at nord har ess-konge i kløver. Men en tilleggsvariant er at vest tror at jeg har ess-dame (konge-dame) i kløver og satser på at makkeren har hjerter ess. Da jeg spilte kløver til dama, kom ikke overraskende vest inn. Og to sekunder senere lå hjerter 6 i bordet!

Dette var ikke akkurat noe stort motspill av vest, men jeg benyttet meg i alle fall av sjansen som fantes. Stikker jeg utspillet med esset og denger en ny hjerter i disken, blir motspillet opplagt (øst får lagt styrke/svakhet i kløver/spar på tredje hjerterrunde)."

Hilsen Olav Ellestad