Ukens spill er fra Bergensmesterskapet for lag. I lagkamp gjelder det som kjent å trygge kontrakten, og spesielt viktig er dette i slemspill. Se om du klarer å spille hjem 6 hjerter på disse kortene:


En safe bet?

 

E K 3
D 7 6 2
E K D 7
E 6

 Nord - Øst-Vest 

10 6 2
E 10 9 8 5 4
kn 4
D kn

 

Uten innmeldinger fra motparten har du havnet i 6 hjerter på syds hånd. Vest spiller ut spar dame, som du tar med esset. Bruk litt tid på å planlegge spillet før du leser videre.

Med sju stikk i sidefargene, er vil fem trumfstikk være nok. Ser du hvordan du kan sikre deg dette uansett hvordan motpartens trumf er fordelt?

Safety-varianten er å spille en liten hjerer til tieren på hånden! Da får du med deg at øst kan ha startet med Kkn3. Hvis ikke øst følger farge når du trekker hjerter fra bordet, stikker du selvfølgelig med esset og spiller hjerter mot damen. Mer enn ett trumfstikk kan ikke motparten få!

Altså trekker du hjerter 2 fra bordet i stikk to. Når øst følger på med treeren, legger du - svært så fornøyd med deg selv - fireren! Tenk hvilket stikk det blir hvis vest er renons! Den type stikk har i alle fall jeg sansen for! Eller har du kanskje noe å utsette på denne spilleplanen?

I Mesterpuljen i Bergen oppdaget fem av sju spilleførere den fine safety-behandlingen. Problemet var bare at disse gikk bet! Hele sitsen var utrolig nok denne:

 

E K 3
D 7 6 2
E K D 7
E 6

 
D kn 9 7 5 4
K
9 8 6
K 9 3
Nord - Øst-Vest
8
kn 3
10 5 3 2
10 8 7 5 4 2
 

10 6 2
E 10 9 8 5 4
kn 4
D kn

 


Vest kom inn på singel hjerter konge og ga raskt makkeren sin en røff. Jeg kan love deg at flere toppspillere i Bergen hang med geipen! Men desto gøyere for dem som klasket hjerter ess i bordet og ikke så problemet. Tretten enkle stikk og videre til neste spill.

Bridge er ikke alltid rettferdig, men du så fascinerende og morsomt!

Hilsen Boye