Dobbelsidig tvinge!

3 grand er en kontrakt som ofte byr på mange muligheter om du har øynene åpne. Ett stikk mer enn salen gir som kjent god valuta i parturnering.

D 8
K D 7 4
kn 9 8
E K 6 5
syd_begge

E 9 6 4
kn 8
E K 10 7
kn 3 2

Du har, som nevnt, havnet i 3 grand som syd. Øst meldte inn 1 spar underveis. Ut kommer spar 10 fra vest, og du har nå havnet i en klassisk situasjon full av muligheter. Hvilken vei velger du?

Syd satte i bordets spar dame som øst dekket med kongen. Syd stakk ikke over, og øst fortsatte med knekten. Den tok syd med esset, vest bidro med spar 3. Hjerter knekt fra hånden stakk øst med esset og returnerte hjerter 10. Ser du noen nye muligheter nå?

Det gjorde i alle fall min makker, Nemeo, på OKBridge. Han vant stikket med hjerter dame og spilte ruter 9 til damen og esset. Ny ruter gikk til knekten i bordet, øst saken en spar. Nå tok han for hjerter konge, begge fulgte, og spilte ruter til hånden. Deretter innkasserte Nemeo spar 9. Stillingen før den siste ruteren ble spilt var denne:

-
7
-
E K 6
syd_begge

6
-
10
kn 3

På ruter 10 måtte vest holde den siste hjerteren om han hadde den. Dermed hadde bordets hjerter 7 gjort sin misjon og fikk gå. Øst måtte holde igjen en spar og kunne heller ikke holde tre kløver. Syd kunne dermed avslutte med å spille ess, konge og en liten kløver som stod. Så du for deg en dobbelsidig tvinge allerede i stikk fire?

Alle kortene:

  D 8
K D 7 4
kn 9 8
E K 6 5
 
10 3
9 6 5 2
6 5 4 3 2
9 7
syd_begge
K kn 7 5 2
E 10 3
D
D 10 8 4
 

E 9 6 4
kn 8
E K 10 7
kn 3 2

 

3 grand med elleve stikk ga akkurat 100%, noe som alltid er veldig hyggelig for de som får det, og tilsvarende lite hyggelig for motparten.

Nå var dette egentlig ikke en dobbeltsidig skvis fordi vest kun hadde to kløver (han kunne følgelig ikke holde kløveren uansett). Med 5-korts ruter hos vest var det rett og slett ikke plass til 3-korts kløver og en hjerter på vests hånd. Vest kan dessuten ikke sake noe på den siste ruteren når han har ruter igjen! Retningslinjene for hvordan man bør tenke under spillet er likevel riktige. Se etter slike sluttposisjoner som vist ovenfor. Når du vet at øst er alene om sitt sparhold, så behøver du egentlig ikke å tenke så mye mer på hvordan det sitter. Alt du trenger å følge med på er den siste hjerteren og sparen!

Hilsen Trond