Feilene florerer i bridge, til og med på toppnivå. Noen blemmer ser utrolig dumme ut, men hvorfor ikke gi motparten en sjanse til å gå på limpinnen?


Se mulighetene!

spar

kn 4 3 2
hjerter K kn 8 7 4 2
ruter 5
kløver D 3

spar

10 7 5
hjerter E D 10 9 6 3
ruter K 10 3
kløver 10

vest
nord
øst
syd
   

1 hjerter

2 ruter 3 hjerter pass
pass pass    


2 ruter fra vest var for spill, og øst sin dobling viste sterke kort. Motparten ser ut til å ha 6 kløver og 6 ruter i kortene, så her har du virkelig et godt spill. Men forsøk å gjøre det enda bedre! Ser du noen sjanse for hjemgang etter ruter dame ut til østs ess?

Nei, den er ikke lett å få øye på. Kanskje kan motparten kludre det til hvis sparen er blokkert, men det er ikke bare den varianten jeg vil at du skal se etter!

Det er viktig at du er på hugget for å kunne sette motparten på prøve, og du bør helst planlegge hva du vil gjøre før du spiller på til stikk én. Det er viktig at kortene spilles i vanlig tempo.

I stikk to returnerer øst hjerter 5. Du stikker med hjerter dame og spiller ... ruter 10! Vest legger liten! Du hiver en kløver i bordet og én til på ruter konge. Ni stikk.

Vest hadde Dkn7642 i ruter, og var sikkert svært oppgitt over at han ikke hadde tatt ut makkers dobling av 3 hjerter. Jeg må innrømme at jeg har vært vel så ukonsentrert og gjort mye større feil enn vest gjorde her. Det har kanskje du også?

Det lønner seg å lete etter mulighetene!

Hilsen Trond