Det ble til slutt en suveren seier i årets Åsane Cup til Thomas Charlsen - Arild Rasmussen. Den tidligere storstjernen Per Breck gjorde comeback, og ledet lenge sammen med det noe nyere stjerneskuddet Martin Andresen, men mot slutten måtte de gi slipp på toppen. Andreplassen gikk til Helge Hantveit - Arne Thomassen, og Sven-Olai Høyland - Magne Eide kom på tredjeplass. Her er en motspillsperle fra bronsemedaljørene:


Dypdukk

 

spar

E K kn 8 4  
hjerter 7 5
ruter K D 6
kløver E 6 2
spar 10 9 3

spar

7 6 5 2
hjerter kn 4 3 hjerter E 10 8 6
ruter 8 3 2 ruter E 5
kløver K D 5 3 kløver 10 9 7
 

spar

D  
hjerter K D 9 2
ruter kn 10 9 7 4
kløver kn 8 4

vest
nord
øst
syd
Magne Eide

Svein-Olai Høyland


     
 

.
At syd brukte Stayman, tydet på at han var interessert i å spille hjerterkontrakt, og det advarte Sven-Olai mot å spille hjerter ut. I stedet blinket han utspillet med kløver 10. Utspillet setter opp forsvarets fjerde stikk, og allerede nå ligger spillefører dårlig an. Spillefører prøvde først å stikke med kløver knekt, og dukket så både kløver dame og konge.

Magne skiftet videre til liten hjerter. Legg merke til at det som nå skjer, skje i tempo: Ettersom makkerparet spiller invitt inne i spillet, kunne Sven-Olai se at makker hadde knekten. Han kunne også se at han mest sannsynlig ville komme inn på ruter ess ganske raskt. Derfor stakk han bare hjerteren med 10'eren (!), og når spillefører spilte ruter slik at han var inne på esset, skiftet han til liten hjerter! Spillefører sto overfor et rent valg om hvem som hadde esset. Han valgte å tro at Sven-Olai ikke ville gi tilbake det tiende stikket ved å unnlate å ta for esset to ganger, og gikk ned på 9'eren... beit og delt topp til øst-vest.

Hilsen Marianne

Har du blitt driblet av motstanderne dine? Eller kanskje du har fått til et fint spill selv? Send en mail og få det som Ukens spill!