De ti beste nasjonene i EM er kvalifisert til Champions Cup, der seriemestrene i hvert av landene møtes til dyst. Norge ble representert av Vestfold 1, med Ole Kristoffer Kopstad - Kjell Otto Kopstad, Odin Svendsen - Frank Svindahl og Jan Tore Berg - Sondre Hogstad. Det er ikke bare i EM at Italia virker uslåelige, i de fire første Champions Cup hadde ingen andre land enn Italia vunnet. I så måte var det en liten sensasjon at finalen i år gikk mellom Tyskland og Nederland. Tyskland trakk det lengste strået, og i et helt år kan Bamberg Bridgeklubb med Michael Elinescu, Thomas Gotard, Michael Gromoeller, Andreas Kirmse, Josef Piekarek og Entscho Wladow smykke seg med tittelen som Europas beste bridgeklubb. I spillet under viser det italienske topparet Norberto Bocchi - Giorgio Duboin drepende effektivitet i kampen mot Norge:


Regelbrudd! Hvilke regler?

 

spar

10 3  
hjerter D 6 5 3
ruter 8 6
kløver E K D kn 10
spar kn 6 5 4 2

spar

E 8 7
hjerter E 9 8 2 hjerter K 4
ruter K kn 10 ruter E D 4 3
kløver 7 kløver 8 6 4 2
 

spar

K D 9  
hjerter kn 10 7
ruter 9 7 5 2
kløver 9 5 3

vest
nord
øst
syd
Duboin
Svendsen
Bocchi

Svindahl

 
¹ ²
 
   

1) 4-korts hjerter
2) En god hånd

Hjemme på berget betraktes det som "feil" å melde inn om ikke fargen er god nok til at du tåler utspill i den. Den italienske standarden er helt anderledes; de benytter enhver unnskyldning til å komme på banen. Og det er vanskelig å argumentere mot suksess! Her syntes Duboin at 2'ern femte i spar var mer enn godt nok til å liste seg innpå med i gunstig sone. Da Bocchi viste en bra hånd, syntes ikke Duboin han hadde noe å skamme seg over, og introduserte hjerteren sin. Bocchis kort vokste seg enda større, og han hoppet til utgang. I lukket rom fikk italienerne kjøpe kontrakten i 1 hjerter med én beit.

Duboin fant en elegant måte å spille hjem kontrakten på: Odin startet med to høye kløver, og Duboin stjal den andre. Deretter spilte han en spar til 8'eren og Frank sin 9'er, som skiftet til hjerter knekt. Denne vant Duboin med kongen i bordet, stjal en kløver til på hånden, spilte seg inn på spar ess og stjal bordets siste kløver. Deretter var det bare vinnere igjen utenom trumf konge!

En alternativ plan kan være å stjele hjerter i bordet, for deretter å kaste den siste hjerteren på bordets fjerde ruter. Dette går utmerket så lenge det er syd som har 3-korts spar. Om det er nord som har siste sparen, kan han stjele den tredje ruteren, og spillefører blir hengende med en hjertertaper. Slike problemer slapp Duboin å ofre en tanke når han spilte på reverse dummy.

Hilsen Marianne

Har du blitt driblet av motstanderne dine? Eller kanskje du har fått til et fint spill selv? Send en mail og få det som Ukens spill!