Paul Marston er blant Australias beste bridgespillere, og mot Boye Brogeland og Espen Erichsen i Summer Festival of Canberra i januar, var han nesten alene om å få til dette motspillet:


Hvordan sette opp fire stikk?

 

spar

E D 6 2  
hjerter K 2
ruter 7 2
kløver K 7 6 4 3
   

spar

K 9 4 3
    hjerter kn 4
    ruter D 6 3
    kløver

E D 5 2

       
   
   
   


vest
nord
øst
syd
Grosvenor
Erichsen
Marston

Brogeland

       
¹
     

1) Fjerde farge; krav til utgang


Din makker i vest spiller ut kløver 9, som går til liten i bordet, din dame og kløver 10 fra spillefører. Hvordan har du tenkt å bete kontrakten?

Paul Marston regnet med at utspillet i motpartens åpningsfarge måtte være en singleton. Han kunne ha sjekket dette ved å legge ned kløver ess, men fryktet at dette ville gi spillefører tempo til å få kastet ruter- og spartaperne sine. Derfor spilte han kløver 5 (Lavinthal til spar) i stikk nummer to. Det var den eneste betevarianten da resten av kortene så slik ut:

 

spar

E D 6 2  
hjerter K 2
ruter 7 2
kløver K 7 6 4 3
spar 10 7 5

spar

K 9 4 3
hjerter 9 8 7 hjerter kn 4
ruter K kn 10 9 8 4 ruter D 6 3
kløver 9 kløver

E D 5 2

 

spar

kn 8  
hjerter E D 10 6 5 3
ruter E 5
kløver kn 10 8


Grosvenor stjal og vridde til spar, og dermed måtte Brogelands lag notere én bet. Ved det andre bordet i kampen doblet vest fjerde farge, og da Pablo Lombardi kom inn på kløver dame i stikk én, skiftet han til ruter. Spillefører stakk med esset, trakk ut trumfen og tapte kun to kløverstikk og ett ruterstikk.

Ved et annet bord fant John Armstrong fra England det samme fine motspillet som Paul Marston, men makkeren ble så forfjamset over denne utviklingen at vedkommende glemte å stjele!

Hilsen Boye