Magisk motspill!

Hvor mange stikk tror du syd fikk i grandkontrakt på dette spillet?

 

spar

E D 6 2  
hjerter 7 4 2
ruter 10 5
kløver E 8 6 2
spar K 5 4

spar

kn 10 8 7
hjerter D 5 3 hjerter E kn 10
ruter K 8 3 2 ruter 7 6 4
kløver kn 5 4 kløver D 10 9
 

spar

9 3  
hjerter K 9 8 6
ruter E D kn 9
kløver K 7 3

vest
nord
øst
syd


 


 

8 eller 9, med denne snille sitsen? Langt derifra, prøv igjen. Seks stikk er svaret! Et av årets fineste motspill skapte denne katastrofen:

Vest hadde et vanskelig utspill, og valget stod egentlig mellom... ingenting. Det er sjelden rett å spille ut fra ugarderte knekter, men noe må en spille ut, og da valget falt på kløver, kunne han like godt spille ut knekten. Med åpne kort er dette et enormt tempotap, men se hva som skjer: Øst var våken og stakk med damen, som bygde opp under illusjonen at makker hadde 10'eren.

Spillefører likte utspillet, som nærmest garanterte tre kløverstikk, og for å utnytte overgangene mellom hendene maksimalt, slapp han kløver 7 rundt, til 9'eren! Øst spilte kortene sine som om han også trodde makker hadde 10'eren. Øst skiftet hjerter knekt, som spillefører stakk med kongen og spilte nok en kløver til den markerte finessen. Som troll av eske dukket øst opp med 10'eren! Motspillerne tok sine to hjerterstikk, og vest var inne.

Fra vests ståsted kunne spillefører ha spar knekt, enten dobbel eller singel, så en liten spar i skift var uaktuelt, og ruter opp mot spilleførers åpningsfarge var heller ikke noe alternativ. Men spilleførers overganger begynte å bli begrenset, og dette med å legge ned ugarderte honnører hadde jo vært en suksess. Spar konge (!) i disken, som ble stukket i bordet, og nå var det tid for ruterkappen... som gikk! Det var dog bare første gangen; ruter til damen ble stukket, og på mer spar ble spillefører låst i bordet. I en siste krampetrekning prøvde spillefører seg med en liten spar, i tilfelle en motspiller hadde spar knekt singel igjen sammen med ruter, men da kunne øst ta for sine to godspilte sparstikk. Ess-konge i kløver, ruter 10, hjerter konge og ess-dame i spar var alt spillefører fikk.

Helt ærlig, hvor mange stikk hadde du greid å trille i land mot dette motspillet?

Spillet er fra Harstad Bridgeweekend, og det var den gamle stormester Terje Pedersen som ble rundlurt av Anders Kristensen og Jan Aralt.

BIN etterlyser gode spill og artige historier! Send en mail og få det som Ukens spill!

Hilsen Marianne