Tapte muligheter!

Dette spillet dukket opp under EM i Tyrkia for et par uker siden, og spilleren som fikk prøven overså poenget i farten.

Makker har løyet for deg i meldingsforløpet, og underslått en singleton, sånn at du får deg en kalddusj når bordet kommer ned. Hva gjør du da? Bruker du energien til å gremme deg over hvordan meldingsforløpet har gått, eller spiller du hjem kontrakten?

spar

E kn 6
hjerter E D kn 6 2
ruter E
kløver K 9 8 7

spar

K 8
hjerter K 10 7 5 3
ruter D kn 10 8
kløver E D

Det spilles parturnering, og makker har åpnet i 1 hjerter. Underveis i meldingsforløpet har hun benektet singleton, så når hun legger kontrakten i 7 hjerter, tenker du at 7 grand må ha like gode sjanser som 7 hjerter. Du får spar ut mot 7 grand, til knekten som står. 7 hjerter var en utmerket kontrakt. Det er ikke nødvendigvis 7 grand. Hvordan spiller du?

Det er fort gjort å gi opp hele prosjektet i ren irritasjon, men med tolv stikk i lomma er det alltid en sjanse for det trettende. Det manglende stikket kan du få enten i kløver eller ruter. Om en motstander har kn10 eller kn10x kan du få et stikk for kløver 9. Eller du kan få det siste stikket om samme motstander har ruter konge og 4-korts kløver. Det må være en mye bedre sjanse. Dette er posisjonen du ønsker å få opp:

 

spar

E  
hjerter  
ruter E
kløver K 9 8 7
spar  

spar

 
hjerter   hjerter
ruter K 3 ruter Likegyldig
kløver kn 6 3 2 kløver  
 

spar

   
hjerter  
ruter D kn 10 8
kløver E D

Når du tar for spar ess, hva skal vest kaste? Saker han en ruter, står alle ruterne på hånden, og saker han en kløver, kan syd ta for ED i kløver og spille seg inn i bordet på ruter ess for å ta for to stående kløver.

En criss-cross skvis kommer til nytte når fargene er blokkerte. Hvis motstanderen her velger å holde kløveren, tar man av seg det blokkerende ruteresset i bordet før en bruker kløveren som overgang til de godspilte ruterstikkene, og motsatt om han velger å holde ruteren. Aktuelt ble spilleplanen funnet først rundt middagsbordet etter spillingen, så neste gang denne spilleren får muligheten til å utføre en criss-cross skvis, og faktisk gjennomfører den, skal det ryddes plass i Ukens Spill.

Om det dukker opp noen spennende spill i sommervarmen, send en mail og få det som Ukens spill!

Hilsen Marianne