En luring i vest!

Geir Olav "Geo" Tislevoll gir deg dette morsomme spillet fra en turnering på Tenerife:

I dette spillet fra lagturneringen var vest på høyden, og gjorde det håpløst for spillefører å lese sitsen korrekt:

 

spar

D 3 2  
hjerter 4 3
ruter E 2
kløver E K kn 9 8 7
spar K 10 8 5

spar

4
hjerter D kn 8 hjerter E 10 9 7 2
ruter K kn 10 ruter 9 8 7 3
kløver D 10 3 kløver 5 4 2
 

spar

E kn 9 7 6  
hjerter K 6 5
ruter D 6 5 4
kløver 6

Kontrakten ble 4 spar i syd ved begge bord. Hjerter dame kom ut.

Ved det ene bordet la øst en liten hjerter, og syd fikk for kongen. Nå var det flere muligheter for ti stikk. Men syd fant ikke ut av det, og var misfornøyd med seg selv da en bet ble notert.

Ved det andre bordet stakk øst med hjerter ess og spilte ruter 9, et bedre motspill. Syd la liten, vest tieren og nord esset. Så hjerter til kongen og hjerter til stjeling før vest fikk for ruter knekt. Vest spilte kløver. Øst-vest hadde to stikk, men kunne faktisk ende opp med bare ett til, selv om det ser ut som vest har to trumfstikk. En ruter kastes på den andre kløverhonnøren. Dette blir igjen etter å ha stjålet en kløver hos syd:

 

spar

D 3  
hjerter -
ruter -
kløver kn 9 8
spar K 10 8 5

spar

4
hjerter - hjerter 10 9
ruter K ruter 8 7
kløver - kløver -
 

spar

E kn 9 7  
hjerter -
ruter D
kløver -

Ruter dame spilles til stjeling, så spar dame rundt. Vest er fortapt. Stikker han, må han fortsette med spar fra tieren opp i ess-knekt-9. Lar han nord få for damen, spilles kløver til stjeling. Vest kan stjele over, men blir innspilt og må gi favør til slutt.

Vest så imidlertid tidlig denne utviklingen, og la en felle. Inne på ruter knekt spilte han kløver 10 til esset. Kløver konge ga ruteravkast, og den skisserte utviklingen var på gang. Men på andre kløverhonnør fulgte vest med damen! Det er ikke noe å si på at syd nå trodde vest hadde dobbel kløver. Derfor ble det spilt kløver til stjeling med trumfnieren. Syd ble litt i stuss da vest fulgte med kløver 3. Så ruter til stjeling og spar dame rundt. Men nå kunne vest stikke og spille spar 10, og beten ble deretter hentet med trumfåtteren.

Uten vest sitt falsecard hadde kanskje syd fått hjem kontrakten, men nå var han nok bortimot sjanseløs.

Har du et morsomt spill fra klubbspillingen? Send en mail til Ukens spill!

Hilsen Marianne