Førsteklasses!

Ingen overraskelser i årets førstedivisjon, der Midt-Trøndelag plukket nok en gullmedalje til samlinga. Et av lagene som lenge utfordret, var Møre og Romsdal, som på dette spillet skaffet nyttige imp ved å trekke gode slutninger, en presis meldesekvens og modig spilleføring.

 

spar

kn 10 7 6 3  
hjerter 6 5 2
ruter 4 3
kløver kn 9 2
spar -

spar

K 9 8 2
hjerter kn 10 9 8 4 hjerter E K 7
ruter K D kn 10 6 ruter E 9 7 5 2
kløver E D 4 kløver 10
 

spar

E D 5 4  
hjerter D 3
ruter 8
kløver K 8 7 6 5 3

vest
nord
øst
syd
Bjørn Olav Ekren

Ulf
Tundal

Terje
Lie

Glenn Grøtheim

   
1
2 3
4 5

1) Splinter; kortfarge i kløver og hjertertilpass
2) Exclusion Blackwood; spør etter ess utenom sparesset
3) 0 eller 3 ess av 5
4) Spør etter trumf dame og eventuelle konger
5) Ikke trumf dame

Exclusion Blackwood er et tveegget sverd. Spør hvem som helst som har spilt med denne konvensjonen en stund, og det vil velle opp med historier om kontrakter på 1-0 eller 2-0 tilpass. Her er imidlertid et kremeksempel på nytteverdien.

Glenn Grøtheim stolte på sine motstandere og motsto fristelsen til å prøve og ta for sparesset i utspill, og plukket heller fram det eneste utspillet som satte press på spillefører: En liten kløver! Nå er spillefører tvunget til å ta kløverkutten før han får testet om hjerterdama faller. Ingen liker å gå beit i slem i stikk én, og uten innmeldingen kunne dette utspillet lett fått spillefører til å trå feil. Men med kløvermelding i syd ble det overveldende sannsynlig at kløverkongen satt der, og Terje Lie gjorde rett. Prima vurderinger, prima meldingsforløp, prima utspill og prima spilleføring, akkurat som det skal være i landets øverste divisjon.

Ole Berset satt syd ved det andre bordet, og ettersom han ikke meldte inn fant Jon-Egil Furunes og Terje Aa kontrollert ut at storeslemmen ikke kunne være særlig bedre enn 50%.

Har du blitt driblet av motstanderne dine? Eller kanskje du har fått til et fint spill selv? Send en mail og få det som Ukens spill!

Hilsen Marianne