Iskaldt!

Som vanlig tok flere norske lag turen til Iceland Air Open i Reykjavik, denne fabelaktige turneringen som flere og flere internasjonale spillere får øynene opp for. I år ble det full pott for de norske fargene, med seier til Erik Sælensminde - Jan Petter Svendsen i parturneringen, og seier til Lag Hauge (Rune Hauge - Tor Helness, Erik Sælensminde - Jan Petter Svendsen) i lagturneringen. Selv om influensaen hadde festet grepet, var ikke luktesansen til Ann Karin Fuglestad hemmet i dette spillet:

 

spar

3  
hjerter 10 3
ruter D 10 9 6 3
kløver kn 9 7 3 2
spar E K kn 10 8 7 6 2

spar

9 5
hjerter E hjerter D kn 6 4 2
ruter K 4 ruter 8 7
kløver 8 6 kløver K 10 5 4
 

spar

D 4  
hjerter K 9 8 7 5
ruter E kn 5 2
kløver E D

vest
nord
øst
syd
Ann Karin Fuglestad

Islending 1

Marianne Harding

Islending 2


Meldingsforløpet var kjapt unnagjort, og nord unngikk ruterutspillet og fant det ubehagelige utspillet av hjerter 10. Uten innblanding fra motparten er det naturlig å spille på kløver ess i nord, men syds dobling minker sjansene for at denne planen skal lykkes. Ann Karin tok noen runder trumf innen hun bestemte seg for endelig spilleplan, og la merke til at syd, som saket lett og ledig på de første trumfrundene, begynte å vri seg i stolen. Så i stedet for å spille rett etter nesen, valgte hun å stole på at motpartens ubehag ikke var forårsaket av eksterne årsaker, og trakk trumfen til bunns:

 

spar

-  
hjerter 3
ruter D 10
kløver kn 9 7
spar 2

spar

-
hjerter - hjerter D
ruter K 4 ruter 7
kløver 8 6 kløver K 10 5
 

spar

-  
hjerter K
ruter E kn
kløver E D

På siste trumfen kunne syd velge fritt hvordan han skulle bli innspilt. Aktuelt singlet han kløver ess og ble innspilt på dette i sluttposisjonen.

Har du blitt driblet av motstanderne dine? Eller kanskje du har fått til et fint spill selv? Send en mail og få det som Ukens spill!

Hilsen Marianne