[Hovedside BIN]  [Live dekning på BBO] [Live oppdatering fra Polen] [Offisiell hjemmeside for EM]

Godkjent i åpen klasse.

av: Boye

Dato: 28.08.06

  Etter et pinlig EM i Malmö for to år siden, var årets bronsemedalje en stor opptur for de norske farger. Siden 1997 har det dermed blitt imponerende fire bronsemedaljer og ett sølv, men i lys av den statistikken er det status quo for Norge. Det så lenge ut som vi skulle markere oss som Europas nest beste nasjon i åpen klasse, men en svak avslutning på mesterskapet gjorde at vi nesten måtte ned av podiet. Heldigvis klarte bare Irland å passere oss, og medalje er alltid gjevt. Hovedmålsetningen før mesterskapet, å få VM-billett gjennom å komme blant de seks beste, ble innfridd. Personlig sitter jeg likevel igjen med en følelse av at vi tapte sølvet denne gangen.

Ingen av parene kan være kjempefornøyd med egen innsats. Helgemo-Helness hadde en fantastisk første uke, men slet tungt mot slutten. De spilte 26 av 33 kamper og fikk et snitt på 0,74 (3. plass) på butleren. Brogeland-Sælensminde begynte også bra, men hadde en lang down-periode midtveis. De spilte 24 av 33 kamper og hadde et snitt på 0,34 (20. plass) på butleren. Tundal-Ekren gjorde det slettes ikke verst på butleren til debutanter å være, med et snitt på 0,17 (37. plass) på sine 14 kamper. De hadde imidlertid mye inne i flere av kampene sine, og føler nok at de ikke var i nærheten av sitt eget potensial. Men å ta ut sitt beste i en EM-debut, er ikke enkelt.

Italia gikk til topps i EM for formidable sjuende gang på rad! De har tre par i ypperste verdensklasse (1, 2 og 5 på butleren), som med sitt system og stjernestatus feier over de svakere nasjonene. Skal Norge ha noen mulighet til å ta EM-gull, må alle tre parene yte maksimalt samtidig som Italia spiller under pari.

I VM-sammenheng har det vært lettere å komme på talefot med Italia. I Hammamet i 1997 og i Paris i 2001 eliminerte Norge italienerne i cupspillet, mens det ble et knepent tap i semifinalen i Monaco i 2003. Med gode forberedelser fram mot Bermuda Bowl i Shanghai neste år, tror jeg Norge kan utfordre både de amerikanske og italienske favorittene.

     
Norge på 3. plass!

av: Marianne

Dato: 26.08.06
 

Gratulerer til det norske laget, fantastisk innsats! Litt skuffende at sølvet glapp helt på slutten, med fire spill igjen var det hjemme i Norge.

De som fikk billett til VM neste år var: Italia (661), Irland (594), Norge (590), Sverige (582), Nederland (581) og vertsnasjonen Polen (579). Island (574) måtte ta til takke med den sure syvendeplassen.

     
Sølv eller bronse?

av: Marianne

Dato: 26.08.06
 
Lagkamerater og supportere følger spent med. Irene ser ut til å sitte i draget, og om det som står på nettet stemmer med de offisielle resultatene som kommer senere, vil Italia bli nr. 1, Irland nr. 2 og Norge nr. 3.

     
Sverige slakker av!

av: Marianne

Dato: 26.08.06
 


"Han har minst 5-korts..."


"...eller taaar jeg feil, makker?"

     
Spennende innspurt!

av: Marianne

Dato: 26.08.06
  Norges kamp mot Tyrkia vises på Swan games. Stemningen ved bordet er fortettet, og de norske ligger risky til i forhold til medalje. Svenskene, irene og nederlenderne kommer alle bakfra, og vi trenger noen gode spill på slutten!    
Morgendagens
program.


av: Boye

Dato: 25.08.06


  Mesterskapets siste kamp starter 10.30, og Tyrkia (12. plass) er motstander. Med maksimalt skjerpet Helness-Helgemo i åpent rom og Brogeland - Sælensminde i lukket lukter det norsk sølv i årets EM.      
12 VP fra 2. til 6. plass!

av: Boye

Dato: 25.08.06


  Nok en tam norsk dag i åpen klasse. 16-14 seier mot Bulgaria og 13-17 tap mot Irland gjør at medaljekampen er enda jevnere. Slik ser tabellen ut for lagene som kjemper om medaljer og VM-billett:

1. Italia 643, 2. Norge 577, 3. Irland 571, 4. Nederland 571, 5. Sverige 567, 6. Polen 565, 7. Island 557. Norge holder fortsatt "pole position" bak suverene Italia, og trenger 20-10 seier i siste kamp for å være sikret sølv. Heldigvis er vi klar for neste års VM (Sverige og Island møtes innbyrdes), men det vil være en skikkelig nedtur å havne utenfor pallen etter å ha ligget på andreplass i tolv runder på rad.

     
10. plass på damene.

av: Boye

Dato: 25.08.06


 

Damenes VM-drøm ble regelrett knust av de franske damene. 5-25 tap gjorde at det bare var en hederlig plassering å spille om mot Irland i den siste kampen. 21-9 seier ga 10. plass til slutt, 22 VP bak Kroatia på 6. plass og 74 VP bak Frankrike som tok gullet. Sølvet gikk til Nederland og bronsen til England.

Norge kom dessverre aldri helt i posisjon til å kjempe om VM-billett som var det uttalte målet. Etter en svært laber start var laget bare inne blant de ti beste i de fem siste rundene av mesterskapet, med 9. plass som høyest. Det må sies å være et skuffende mesterskap, selv om laget hevet seg betraktelig i andre halvdel av turneringen. Sølvi Remen og Siv Thoresen fikk en flott 6. plass på butleren med 0,6 IMP i snitt per spill. De to andre parene klarte imidlertid ikke å spille opp mot sitt beste. Minus 0,3 IMP per spill, som både Marianne Harding - Ann Karin Fuglestad og Åse Langeland - Tone Torkelsen Svendsen hadde, holder ikke til å kjempe i toppen. 22 VP opp til 6. plassen er imidlertid ikke all verden, og på to år kan den luken tettes ved hjelp av systemdrilling og nødvendig erfaring. I EM i 2008 spår jeg norsk damesuksess!

     
Morgendagens
program.


av: Boye

Dato: 24.08.06

  Tre kamper gjenstår i åpen klasse,og to av disse går om fredagen. Norge møter Bulgaria (12. plass) om ettermiddagen og Irland (5. plass) om kvelden. To tøffe motstandere.

Damene har bare to kamper igjen, og avslutter sitt mesterskap denne fredagen. Først skal de i ilden mot Frankrike (3. plass), mens den siste kampen går mot Irland (20. plass - 3. sist). Jeg tror oppgjøret mot de franske damene blir en nøkkelkamp. Med tap ryker sannsynligvis muligheten for VM-kvalik, mens seier vil sette Polen, Kroatia og Spania under et enormt press før den siste kampen. Etter å ha ligget på nedre halvdel av tabellen gjennom nesten hele turneringen, håper jeg at damene føler at de nå har alt å vinne - og ingenting å tape.

     
Jevnt i medaljestriden!

av: Boye

Dato: 24.08.06

  Det åpne laget startet med imponerende 25-3 mot Wales. 15-15 mot Danmark var en liten nedtur, spesielt siden potensialet i denne kampen var stort. Heller ikke mot Sverige fikk det norske mannskapet tatt ut sitt beste. 11-19 tap mot söta bror er vanskelig å svelge.

Nå har det virkelig tettet seg til i medaljestriden bak Italia:

1. Italia 606, 2. Norge 548, 3. Nederland 539, 4. Sverige 538, 5. Irland 533, 6. Island 527, 7. Polen 521, 8. Frankrike 504,5.

Det skal godt gjøres om Frankrike skal blande seg inn i kampen om VM-billett på de seks første plassene, men ellers er det helt åpent. Polen har det letteste programmet igjen, mens resten av lagene møter ganske lik motstand, deriblant noen innbyrdes oppgjør. Dette kan bli mer spennende enn vi liker.

     
Damene bare 11 bak!!!

av: Boye

Dato: 24.08.06

  En fantastisk dag av damene! 20-10 mot Israel, 25-5 mot Skottland og 19-11 mot Polen har ført laget opp på 9. plass, bare 11 VP bak VM-kvalik! Hell og lykke i de to siste kampene!      
Damene spurter.

av: Marianne

Dato: 24.08.06
 

Kamp nummer 17 i dameklassen spilles nå, og 4 kamper gjenstår. Langeland-Svendsen og Thoresen-Remen er inne og leder foreløpig 24-6 mot Israel. Status quo er 10. plass på Norge, 1 vinnerpoeng opp til 9. og 5 opp til 8.

Apropos Israel, det er kommet en forklaring på den mystiske bakspilleren som ikke spiller bridge. Han er ansatt i den israelske sikkerhetstjenesten for å beskytte den israelske delegasjonen. Åse vurderte å sitere Mae West: "Is that a gun in your pocket, or are you justs happy to see me?", kun for å konstatere at det ikke nødvendigvis var det siste som var tilfelle. Han spiller ikke bridge, og holder følgelig på å kjede vettet av seg...

Guttene fra Wales står friskt på mot Norge, og har nettopp meldt seg opp i 6 NT med EK og E ute. Norge leder foreløpig 19-11 og har god margin på andreplassen, men Italia ser tung ut i år.

     
Morgendagens
program.


av: Boye

Dato: 23.08.06

  I åpen klasse er det klart for to nabooppgjør; Danmark i midtkampen og Sverige om kvelden. Danskene (17. plass) har vist en synkende formkurve i mesterskapet, mens svenskene (5. plass) må slåss med nebb og klør for å holde seg blant de seks beste; Polen på sjuende jager bare 6 VP bak. I morgenkampen er Wales (23. plass) motstander, og Norge stiller med Helness-Helgemo i åpent rom og Brogeland-Sælensminde i lukket.

Damene møter Israel (15. plass), Skottland (18. plass) og Polen (6. plass). Det er 36 VP opp til Polen på siste kvalikplass, så for å holde liv i VM-halmstrået trengs tre storseire.

     
Motvind i åpen klasse.

av: Boye

Dato: 23.08.06


 

Mot er svakt latvisk lag var det duket for full pott til Norge. Helness-Helgemo hadde imidlertid én av sine få rustne lister, og det hjalp heller ikke at Brogeland-Sælensminde hadde to 13 IMP'ere ut på to av de tre siste spillene. Sluttresultatet ble likevel 17-13 i norsk favør. Heller ikke i kveldskampen mot Serbia ble det noe flyt for Helness-Helgemo. En bra liste av Tundal-Ekren (+20) sørget for 20-10 seier.

     
Bedre, men langt fram.

av: Boye

Dato: 23.08.06


  Damene hadde to greie resultater; 15-15 mot Nederland og 19-11 mot Hellas. Mot de nederlandske lederne var Siv Thoresen og Sølvi Remen virkelig på offensiven mot Carla Arnolds og Bep Vriend; pluss 48 på butleren! Marianne Harding og Ann Karin Fuglestad hadde imidlertid en halvrunde med motsatt fortegn mot Jet Pasman og Anneke Simons. Harding-Fuglestad spilte seg bra opp mot grekerne og noterte pluss 29 på butleren.

     
Morgendagens
program.


av: Boye

Dato: 22.08.06


 

Bare to kamper om onsdagen. Norges åpne lag møter Latvia (27. plass) om ettermiddagen og Serbia (23. plass) om kvelden. Helness-Helgemo kommer neppe til å stå over særlig flere kamper, og de får med seg Brogeland-Sælensminde mot Latvia.

For damene blir nesten hver kamp nå "vinn eller forsvinn" med tanke på VM-kvalik. Men med det dårlige utgangspunktet har de ingenting å tape. Jeg håper at selvtilliten brer seg i laget og at de varter opp med storspill mot ledende Nederland og nestjumbo Hellas.

     
Under pari
mot svake lag.


av: Boye

Dato: 22.08.06


  Norges åpne lag fikk ikke uttellingen de hadde håpet på. 12-18 tap mot Estland kom etter en svak kamp. Mot San Marino (22-8) og Romania (19-11) var det ikke lett å hente så mye mer. Vi ligger fortsatt på andreplass, nå à poeng med Irland, men har blitt distansert ytterligere av Italia (40 VP bak). Medaljesjansene ser imidlertid bra ut med åtte kamper igjen; ned til Island på fjerdeplass er det 19 VP.

     
Plutselig gli.

av: Marianne

Dato: 22.08.06
  Danmark fikk bite i gresset med 8 vinnerpoeng, Tyskland fikk 16, og Ungarn ble fullstendig grust i siste kamp. Selv med en påtråkket soneutgang og en 7'er med 3 beit, fikk de kun ett eneste vinnerpoeng! De norske damene er oppe på en 12. plass, og følger skjemaet fra lørdag, men ennå er vi langt bak og trenger mer gli. Men så lenge det er liv er det håp! Motstanden mot slutten blir tøff, men på et vis er det bra at vi møter lagene foran oss.

     
Morgendagens
program.


av: Boye

Dato: 21.08.06


  Det åpne laget har sin hittil letteste dag, på papiret vel å merke, mot Estland (25. plass), San Marino (29. plass) og Romania (26. plass). Forhåpentligvis kan vi nærme oss Italia noe selv om også de skal ut mot svakt plasserte nasjoner. Helness-Helgemo får stå over sin første morgenkamp, så line-up'en mot Estland blir Brogeland-Sælensminde i åpent rom og Tundal-Ekren i lukket.

De norske damene skal bryne seg på Danmark (5. plass), Tyskland (3. plass) og Ungarn (11. plass). Det blir spennende å se hva laget kan få til i disse tøffe oppgjørene.

     
Peter Fredin
er hjemsendt!


av: Boye

Dato: 21.08.06


  Sveriges stjernespiller Peter Fredin har blitt sendt hjem fra EM som følge av disiplinære problemer. Les den svenske landslagskapteinens redegjørelse på hjemmesidene til Svensk Bridge.      
Morgendagens
program.


av: Boye

Dato: 20.08.06

 

Spillefri i alle klasser på mandag!

Resultatliste (10 beste) i åpen klasse etter 22 av 33 runder:

1. Italia 436, 2. Norge 407, 3. Irland 398, 4. Ungarn 385, 5. Island 384,
6. Sverige 380,5, 7. Nederland 366, 8. Danmark 365,5, 9. Polen 361,
10. Israel 360,5.

Resultatliste (10 beste) i dameklassen etter 11 av 21 runder:

1. England 213, 2. Nederland 209, 3. Tyskland 201, 4. Frankrike 197,
5. Danmark 194, 6. Kroatia 179, 7. Polen 175, 8. Østerrike 174, 9. San Marino 168, 10. Italia 167, ..., 19. Norge 139

     
Fantastiske 50 VP!

av: Boye

Dato: 20.08.06


  Norges åpne lag hadde en utrolig bra søndag i Warszawa! Først ble Hviterussland slått 25-5 etter meget bra spilling av Helness-Helgemo og Tundal-Ekren. Deretter stod Ungarn for tur i rama for Helness-Helgemo og Brogeland-Sælensminde. Etter masse god norsk bridge ble ungarerne, som lå på andreplass, knust 25-3! En kanonliste (pluss 55!) av Tor og Geir førte dem til topps på butleren, forbi Bocchi-Duboin, med imponerende 1,03 i snitt per spill. I kveldsrunden hadde Norge walk-over, som gir 18 VP. Denne formidable poengfangsten løftet oss opp på andreplass i sammendraget, 29 VP bak ledende Italia. Avstanden ned til den fryktete 7. plassen er nå på hele 41 VP, så det ser svært lyst ut for norsk deltakelse i VM i Shanghai i 2007.

     
Langt fram for damene.

av: Boye

Dato: 20.08.06


  Norges damelag ligger fortsatt på 19. plass. Dagens tre kamper ga 12 (mot Finland), 17 (mot Island) og 13 mot Østerrike. Sølvi Remen og Siv Thoresen ser ut til å være det norske paret som har fått mest dreis på spillingen (0,19 pluss per spill på butleren). Både Tone Torkelsen Svendsen - Åse Langeland (0,60 minus) og Marianne Harding - Ann Karin Fuglestad (0,88 minus) har masse å gå på. Vi får satse på at damene bruker hviledagen fornuftig og at alle tre parene hever seg i andre halvdel av mesterskapet.

     
En plan er lagt.

av: Marianne

Dato: 20.08.06
 

Om en time starter kamp nr 9, det vil si at det er 13 kamper igjen. Det norske damelaget ligger langt dårligere plassert enn forventet, men nå er ikke tiden for å gråte over spilt melk. Om vi greier å avansere én plassering pr kamp, noe som skulle være fullt mulig, vil vi ende på 6. plass, akkurat nok til en billett til VM neste år.

En liten anekdote fra gårsdagens spilling: I de siste kampene har Ann Karin og Marianne hatt en bakspiller som trofast har sittet og sett på. I går, i kampen mot England, spurte Ann Karin om å få lov til å gå på toalettet mens hun var blindemann. De var helt greit for de engelske damene, men de spurte bakspilleren om ikke han kunne ta kortene som blindemann. Bakspilleren ble litt forvirret og forlegen, beklaget seg masse over at han ikke kunne det, for han visste ikke hvordan han gjorde det. Han spilte nemlig ikke bridge!

     
Morgendagens
program.


av: Boye

Dato: 19.08.06


  Det åpne laget har walk-over om kvelden, men møter to vanskelige motstandere i morgen- og middagskampen; Hviterussland (12. plass) og Ungarn (2. plass). Line-up'en mot hviterusserne er Helness-Helgemo og Tundal-Ekren, mens Brogeland-Sælensminde sannsynligvis kommer inn for Tundal-Ekren i ramakampen mot Ungarn.

Damene møter Finland (17. plass), Island (22. plass) og Østerrike (11. plass). Dette er dagen for å gjøre et byks oppover resultatlisten!

     
God dag for gutta!

av: Boye

Dato: 19.08.06


 

Endelig har det åpne laget fått et pusterom bakover til 7. plassen. 18 VP skiller nå ned til Nederland som ligger plassen bak "den røde streken". Vi har falt ned til 4. plass, men ligger ikke langt bak medalje. Avstanden til bronse (Sverige), sølv (Ungarn) og gull (Italia) er henholdsvis 32, 9 og 2,5 VP.

Dagens første kamp endte med storseier, 25-5, mot Tyskland. Tor og Geirs motstandere i åpent rom virket helt paralysert, og verdensmestrene av året noterte seg for nok en kjempeliste, pluss 51 på butleren! Mot Polen i rama hadde Brogeland-Sælensminde to katastroferesultater (minus 800 der motparten ikke hadde utgang etter et "juniorsprang" av Boye, og minus 100 i en frivillig meldt sekser med to ess og trumf dame borte! Det ble likevel et OK resultat med 16-14 seier. I den siste kampen mot Belgia kom Tundal-Ekren inn for Sælensminde-Brogeland, og gjorde sine saker bra. Debutantene har nå fått langt bedre presisjon på spillingen etter en noe famlende start, og dette lover godt for resten av mesterskapet. Helness-Helgemo hadde også en grei runde, men relativt kjedelige kort gjorde at vi måtte si oss fornøyd med 20-10 seier.

     
Damene sliter!

av: Boye

Dato: 19.08.06


  Det norske damelaget fikk en fryktelig start på lørdagen. 4-25 mot bunnlaget Tyrkia holder rett og slett ikke! 13 mot Kroatia og 10 mot England var heller ikke noe å rope hurra for, og 19. plass (fjerde sist) er langt unna målsetningen om en VM-billett. NPC Per Grime fortviler over at jentene hans har vært uheldige, med unntak av den svake kampen mot Tyrkia, men det spørs om bedre lykke framover kan gi de 38 VP'ene som mangler på Venice Cup-kvalik.

     
Morgendagens
program.


av: Boye

Dato: 18.08.06


  Tyskland (7. plass), Polen (9. plass) og Belgia (21. plass) står for tur. Med bra uttelling i disse kampene vil det se lyst ut for kvalik til neste Bermuda Bowl (topp 6 i mesterskapet).

     

Åpent lag på 3. plass.

av: Boye

Dato: 18.08.06


 

Norge holder tredjeplassen for tredje dag på rad, men vi skulle gjerne hatt med oss noen flere poeng fra dagens kamper. Spillingen mot Italia var bra, men et par heldige og gode avgjørelser av Lauria-Versace mot Helness-Helgemo gjorde at det ikke ble norsk seier. I 20-10 seieren mot Finland hadde Tundal-Ekren en prikkfri kamp og scoret pluss 35 på butleren. Brogeland-Sælensminde spilte ikke verst, men rotet til et motspill som ga vunnet utgang til finnene. 20-10 mot Litauen var nok dagens svakeste resultat. Muligheten for maksimal uttelling var definitivt til stede etter en fin liste av Helness-Helgemo (+32 på butleren), men ett håpløst spill av Brogeland-Sælensminde kostet 25 IMP! Først glemte "Silla" at han hadde passet i åpning slik at han kunne brukt Drury, som ville ført til +620 inn. Så foretok Boye en hasardiøs dobling av 2 spar, som ga 870 ut istedenfor 170 inn i 3 hjerter. Pinlig!

     

Damene på 16. plass.

av: Boye

Dato: 18.08.06


  16 mot Spania, 11 mot Russland og 17 mot Italia gjør at det norske damelaget ligger på 16. plass. Mot morgendagens motstandere, Tyrkia (22. plass), Kroatia (9. plass) og England (3. plass) bør det scores over middels for ikke å bli hektet av i kamp om billettene til Venice Cup i Shanghai.

     
Italia!!!

av: Marianne

Dato: 17.08.06
  Det ble 18, 12 og 15 på det åpne laget i dag, mot henholdsvis Israel, Kroatia og England.

I morgen tidlig blir det STORKAMP! Norge møter Italia, og kampen sendes med all sannsynlighet på BBO kl 10.30. Snu PC'en så ingen ser den fra døra, og ta lunsjen på kontoret!

     
Endelig i gang!

av: Marianne

Dato: 17.08.06
 

Endelig er vi i gang! Fuglestad-Harding og Remen-Thoresen startet i første kamp mot regjerende europamestre, som i år stilte med et helt annet mannskap enn det som vant for to år siden. I år hadde de blant annet en juniorverdensmester på 17 (Cecilia Rimstedt), og ei som har vunnet Blue Ribbon Pairs i Nationals på 21 (Jenny Ryman), men det kjennes på kroppen når en er ute og representerer, og om det norske laget var spent før start, så hadde det unge svenske laget det ikke bedre. De norske parene brant hver sin slem, men vant likevel kampen 16-14. Seier er seier.

Da ble det uventet nok vanskeligere å hanskes med San Marino. Langeland-Svendsen og Thoresen-Remen fikk langt flere stikk enn damene fra det andre lille landet, men på flate spill var det bare snakk om et imp eller to inn til oss, og da en hadde ett dyrt spill på hvert bord og motparten ikke gjorde feil, så måtte det bli tap, 20-10.

     
Banket Hellas!

av: Boye

Dato: 16.08.06


 

Helness-Helgemo laget hakkemat av sine greske motstandere, og noterte pluss 72 på butleren; formidable 3,6 pluss-IMP per spill! I lukket rom gjorde grekerne mye rett mot Tundal-Ekren, som ville vært fornøyd bare det ble norsk seier. Kampen endte 63-11 i IMP og 25-5 i VP!
Etter 10 av 33 runder ligger Norge på tredjeplass i sammendraget, 16 VP bak Italia og 3 VP bak Ungarn. Nå lysner det!

     
Utklasset Sveits!

av: Boye

Dato: 16.08.06


  En kanonliste av Brogeland-Sælensminde (+51 på butleren) og en bra kamp av Helness-Helgemo (+16 på butleren) ga 89-33 i IMP og 25-4 i VP. Helness-Helgemo og Tundal-Ekren ser ut til å fortsette den fine trenden mot Hellas. Etter halvspilt kamp leder vi 30-1!

     
1 time før frokost!

av: Marianne

Dato: 16.08.06
  Før frokost er det samling i topp. Treningsavdelingen er i 43. etasje, og dette med høydetrening har vi hørt mye bra om. Bare ikke blodverdiene blir for høye! Oppslutningen blant damene var i morges 100%, fra det åpne laget er det bare Geir som stiller, men han er til gjengjeld den ivrigste av alle. Vi regner med at stålformen vil betale seg mot slutten av mesterskapet, og da vil vinnerpoengene strømme inn!

 



 

Jentene er klare!

av: Marianne

Dato: 16.08.06

 

Alle jentene er nå kommet ned, og er ivrige etter å begynne spillingen i morgen. Bildet er fra i går kveld, da vi testet gli'en og spilte oss varme.

Første motstander blir Sverige, som er regjerende mestre, så det blir ingen søndagstur fra start. Neste kamp blir San Marino, som normalt vil være litt lettere motstand.

   
Morgendagens
program.


av: Boye

Dato: 15.08.06


  Svakt plasserte Sveits (32) og Hellas (26) står for tur i onsdagens to kamper. Helness-Helgemo og Brogeland-Sælensminde spiller morgenkampen, mens laguttaket ikke er foretatt til det andre oppgjøret. Her bør det være mulighet for å nærme seg teten!

     
15-15 mot Frankrike.

av: Boye

Dato: 15.08.06


 

En grei kamp av Brogeland-Sælensminde og Tundal-Ekren, men dessverre forsvant 22 pluss-IMP på de tre siste spillene. Den sureste utbetalingen kom da Norges presisjonspar spilte 2 ruter på 27 hp etter en systemforglemmelse.

     

19-11 seier mot Spania.

av: Boye

Dato: 15.08.06


  Etter sju spill mot Spania så det mørkt ut; 0-25 i IMP. Ett spill var direkte pinlig; Tor glemte systemet og ble spillende 3 hjerter doblet på 4-3 tilpasning. Den kontrakten skulle gått 1700 i bet, men en blunder i motspillet gjorde at Tor fikk tre stikk istedenfor to. Minus 1400 er imidlertid ikke mye å slå i bordet når motparten bare har utgang i kortene. Tundal-Ekren hadde heldigvis en bra liste (+22 på butleren), og sørget for et anstendig resultat..

     

8-22 tap mot "Baldur"!

av: Boye

Dato: 15.08.06

  "Uansett hva dere har gjort, taper vi 25" er sjelden kost å høre fra Helgemo-Helness. De hadde imidlertid hatt en svært svak kamp (minus 42 på butleren) mot Jon Baldursson og Thorlakur Jonsson. Tor måtte ta "time-out" etter å ha underspilt sparesset da han også satt med trumfesset. Hva kontrakten var? 6 hjerter!!! I Tors hode måtte blindemann være renons i spar, men der kom det elegant ned en singleton... Brogeland-Sælensminde gjorde lenge sine saker bra, men noterte mot slutten minus 1400 mot 3 grand redoblet og minus 100 i en bra slem. Dette har vi ikke råd til om vi skal henge med i toppen!

     
Morgendagens
program.


av: Boye

Dato: 14.08.06


 

Tirsdagens motstandere er Island, Spania og Frankrike. En rimelig tøff dag.

     

Stortap mot Nederland!

av: Boye

Dato: 14.08.06


  I motsetning til det norske laget, var nederlenderne svært aktuelle. Allerede i første spill smalt de til med en slem som hang på en finesse pluss litt til. Norge hadde store problemer med å score IMP utover i kampen, og det endte med 6-24 tap (15-59 i IMP). Dermed falt vi ned til 6. plass, 21 VP bak ledende Italia.

     
Tundal-Ekren
under lupen!

av: Boye

Dato: 14.08.06


  Igjen blir det krøll med line-up'en! Tundal-Ekren kommer riktignok inn siden de ikke fikk spille mot Skottland, men nytt feilkryss på skjemaet gjør at de blir sittende i åpent rama istedenfor i lukket. Vi krysser fingrene for at debutantene mestrer det ekstra stressmomentet.

     
Skottland slått 21-9!

av: Boye

Dato: 14.08.06



  En kamp midt på treet for de norske spillerne, men skottene gjorde heldigvis noen blundere mot Helness-Helgemo som ga IMP'er inn. Den norske kapteinen, Sten Bjertnes, egget for første gang i mesterskapet; han trodde han hadde linet Tundal-Ekren i lukket rom, men skjemaet viste Brogeland-Sælensminde!

     

17-13 mot
Luxembourg.


av: Boye

Dato: 14.08.06


  Luxembourg er også i bridge regnet som en lilleputtnasjon, men noen nordiske forsterkninger har hevet laget betraktelig. De overnattet faktisk på delt tredjeplass i sammendraget, og i lys av det er ikke 17-13 seier så galt. Men med litt skarpere spilleføringer hadde vi vært på 20-tallet.

     
Morgendagens
program.


av: Marianne

Dato: 13.08.06

 

I morgen møter Norge først Luxembourg, så Skottland, og til slutt Nederland i rama. På papiret er det to relativt svake motstandere først på dagen, før en møter et nederlandsk lag som nesten alltid er med i medaljestriden. De har imidlertid startet temmelig svakt i årets mesterskap.

     

19-11 over russerne!

av: Marianne

Dato: 13.08.06

 

Norge fulgte fint opp med 19-11 over russerne, og en farlig motstander er unnagjort. Norge lå an til å vinne mye mer, da de lå over 46-9 med bare tre spill igjen. På dette spillet tok Russland innpå 17 imp i én jafs.

     

Portugal knust!

av: Boye

Dato: 13.08.06

  Norge fikk en perfekt start på årets EM da et svakt portugisisk lag ble feid av banen med 25-0 etter 102-9 i IMP! Den største faren for å miste vinnerpoeng var at Boye og Erik slet med å bli ferdig innen den tilmålte tiden.

     

Portugal og Russland
på tapetet!

av: Boye og Marianne

Dato: 13.08.06

Mesterskapets første kamp spilles 14.15, og Norges motstander er Portugal. Vi starter med Helness-Helgemo og Brogeland-Sælensminde. Det er 20 spill i kampen, og disse skal unnagjøres på 2 timer og 50 minutter.

Andre kamp begynner 17.35. Norge møter Russland, som tidligere har vist seg som en skummel motstander. Norges line-up i dette oppgjøret blir Helness-Helgemo og Tundal-Ekren.

Det fryktede mannskapet fra Russland, her fra da de vant bronsemedalje i OL i Istanbul i 2004.

Vi er i gang!

av: Boye og Marianne

Dato: 12.08.06

 

Det åpne laget reiste ned på fredag, og på lørdag var det høytidlig åpningsseremoni, i lokalene til Polens Olympiske komité! For i Polen er bridge regnet som en sport på linje med andre idretter. De aller fleste av de 33 nasjonene i åpen klasse var på plass, og fikk for en gangs skyld oppleve mer enn de obligatoriske talene og lagpresentasjonene: Arrangøren hadde nemlig lagt opp til et kulturelt innslag med den verdenskjente polske pianisten Waldemar Malicki. Det ble alt annet enn en langdryg affære, ettersom Malicki spilte like glimrende på humor som på tangentene. Etter den nesten times lange konserten mottok han stående ovasjoner fra de cirka 400 i salen.

     
 

Er du med i heiagjengen? Vil du sende gode ønsker og velmente råd? Da kan du:

Skrive en mail til en av spillerne?

Før avspark.

av: Marianne

 

12.-26. august braker det løs med EM i Warszawa. Fra Bridge i Norge er både Boye Brogeland og Marianne Harding tatt ut til å representere Norge, og vi satser på å gi dere løpende oppdateringer.

EM er samtidig kvalifisering til VM i Kina i 2007, og det er et uttalt mål for begge lagene å kvalifisere seg til dette mesterskapet.

Lagoppstillingen til årets EM er:

På det åpne laget spiller: Tor Helness-Geir Helgemo, Boye Brogeland-Erik Sælensminde, Ulf Tundal-Bjørn Olav Ekren, NPC: Sten Bjertnes og coach: Vegard Brekke.

Se NBFs presentasjon av det åpne laget.

På damelaget spiller: Ann Karin Fuglestad-Marianne Harding, Siv Thoresen-Sølvi Remen, Åse Langeland-Tone Torkelsen Svendsen, NPC: Per-Ove Grime og coach: Kjell Gaute Fyrun.

Du kan også følge med direkte på hjemmesidene til mesterskapet, der en blant annet kan laste ned bulletiner og nilese butler og tabeller.

     
. Damelaget i EM for 2 år siden. Årets bukett er den samme, bare at Siv Thoresen har tatt over for Kristine Breivik som Sølvis makker