[SE LAGBILDE]   [SE Live dekning]

Finale
ferdig
  I finalen mellom Italia og USA 1 var det spenning helt til siste stikket. Italia kunne ha vunnet kontrakten, og med det tatt gullet, men da de valgte feil kort fra blindemann, tapte de finalen med ett IMP!!! Vi gratulerer USA 1 med seieren!

 

Bronsefinale
ferdig

Trond

 

Vi tapte også den siste runden og tapte med totalt 20 imp. Da er det bare å gratulere USA 2 med bronsen, og takke de norske for innsatsen. Finalen fortsetter med 3 runder i morgen og 2 på lørdag. Du kan følge den live! Se link ovenfor.

Etter ca 8 spill leder usa fremdeles med 27 imp. Vi må ha over 3 i snitt på de siste 8 spillene for å ta det igjen, noe som blir vanskelig.

 
       

Bronsefinale
Etter 32 spill

Kel

  Glipper bronsen også? Hverken Boye-Erik eller Geir-Tor hadde noe spesielt å slå i bordet med i andre sesjon. USA 2 vant de 16 spillene med 27 IMPs og leder sammenlagt med 16. Klarer Geir-Tor og Glenn-Terje å snu den negative trenden? Svaret får vi litt før kl 19 i kveld.
I den gull finalen er Italia i ferd med å feste et grep på USA 1, men der er det langt fram.
I dameklassen er det meget jevnt i begge kampene. Kina møter USA1 i finalen, mens Nederland og USA 2 kjemper om bronsen.
 


Første 16 spillene

Kel
 


Jevn bronsefinale. Skuffelsen over tapet i semifinalen sitter nok fortsatt i, men guttene er innstilt på å spille maksimalt mot USA 2. Norge startet med pluss 8 IMPs i carry-over, og økte i første sesjon (av tre) til elleve. Boye-Erik og Glenn-Terje førte de norske kortene. Boye-Erik fortsetter sammen med Geir-Tor, mens Heimdal-laget etter planen skal avslutte. Ellers er det blitt offentliggjort en ny, offisiell Butler fra grunnspillet. Hvis denne er korrekt, (og det bør den vel være?), har Boye-Erik scoret fantastiske 0,92 IMPs i snitt pr spill, kun slått av Lauria-Versace (1,04). Glenn-Terje ble nr 8 (0,52), mens Geir-Tor har falt til 48. plass (-0,23). Kan det siste tallet tyde på at man har blingset nok en gang?

 

 

Bronsefinale

Trond

 

De norske hadde 8 imp "tilgode" på USA 2. I tillegg vant de 3 imp i den første runden, og ledet dermed med 11 totalt etter den første runden. I den andre runden slo USA 2 tilbake og vant 35-8. Dermed er det USA 2 som leder med 16 imp før den siste runden.

 
       
Spill 13 - 16  

Takk i alle fall for spenningen! Vi klarte ikke å følge opp, men det var gøy så lenge det varte. 36 imp på de to siste spillene er umulig. De to siste spillene var som ventet ikke to bomber, og dermed ønsker vi Italia lykke til i finalen...

Spill 13 = 0. Spill 14 = - 1. Spill 15 = - 1. Spill 16 = - 2.

 
Spill 9 - 12  

I spill 9 mistet Tor-Geir et stikk i mot 3 spar. På det andre bordet gikk de tre bet i 2 hjerter. Nå trenger vi sving spillene igjen. I spill 12 fikk vi muligheten til å melde hardt, men stoppet i 3 hjerter med 11. Det virker som om Tor og Geir ikke ser at de ligger langt bak. Hvis dette skal gå trenge vi inngripen fra høyere makter, og personlig tror jeg at Han er mer opptatt av andre ting enn bridge...

Spill 9 = - 2. Spill 10 = - 9. Spill 11 = 0. Spill 12 = 3

 
Spill 5 - 8  

Italia virker veldig nervøs, og har nå revokert i spill 5. Det kostet i utgangspunktet ett imp, men makkeren var våkent frampå og spurte om han virkelig ikke hadde flere spar slik at revoken ble etablert. Da ble det to imp som konsekvens. Kan det være avgjørende? I spill 7 kom Italia i 3 Nt Helness må ha falt litt ut på spillet, for han meldte som om han hadde ett ess mindre enn det han hadde. I spill 8 misset de 6 kløver på det andre bordet, men det gjorde Tor og Geir også. I tillegg kom de i minor istedenfor major. -1.

Spill 5 = 0 imp. Spill 6 = 0. Spill 7 = - 11. Spill 8 = - 1. Totalt -31 imp.

 
Spill 1 - 4   Spill 1 = 0 imp. 2 = -5. 3 = 0. 4 = 0. I spill tre kom Geir/Tor i 4 spar, mens det ble stoppet på andre bordet.  
       

Runde 5

Ferdig

  Meget godt spilt av de norske, selv om det ble noen tapsspill også. Uvirkelig nok kunne vi faktisk ledet etter denne runden. Geir og Tor misset blant annet en utgang på det siste spillet - heldigvis utenfor sonen. Vi fortsetter med de samme parene, og med kun 13 imp bak er alt selvsagt helt åpent... Personlig tror jeg vi vinner. Norge er på hugget, og Italienerne knust psykisk... 16.10 starter det igjen. PS, i farten ble USA kampen helt glemt, men USA 1 leder med 82 imp, så det toget er mest sannsynlig dratt...  
       
    Italienerne er helt i ufase, men det er ikke de norske, som gjør det meste rett. I lukket fikk Boye og Erik spille 5 kl 11 i sonen. I åpent stampet Geir og Tor, mens Italienerne tippet feil og gikk i 6 kløver. Med seg på kjøpet fikk de en rød premie fra en meget god Geir. 13 nye imp, og da, ja du leser riktig, er vi kun 5 fattige imp bak! Nå tror vi på seier igjen.  
       
    13 nye imp inn etter at italienerne i åpent rotet seg opp i 5 minor, som Geir doblet behørig. Selv om de bommet utspillet ble det en bet. På det andre bordet bommet italienerne utspillet i 3nt, som da føk hjem! 18 imp bak, og italienerne skjelver!  
       
    Det er helt utrolig, men nå fikk vi på spill 7 inn en doblet utgang på BEGGE BORDENE! 15 imp inn og kun 22 bak. Jeg tror ikke min egne øyne.... Fantastisk moro...  
       
    Uvirkelig, men de 5 første spillene var svingspill!! Den femte vant vi ved å melde 7hj hjem mot 6 hjerter på det andre bordet. 37 imp bak... Det rapporteres at man kan høre de norske tenke...  
       
    Etter 4 spill har vi tatt inn 4 imp. Det har allerede vært fire svingspill! To stykker ble butt, en ut og en gikk inn.. Vi burde ihvertfall hatt ett til inn..  
       
    Geir og Tor i åpen, Boye og Erik i lukket. Da er det bare å ønske lykke til...  
       
    Von i hengande kort. Vi trengte spill med krutt i, og det fikk vi. Dessverre gikk noen av svingene mot oss. Blant annet spilte Boye 3 kl redoblet i sonen på 5-1 tilpass, minus to. Likevel har vi redusert forspranget til 51,3 IMPs. Vi fortsetter med Boye-Erik og Geir-Tor. Som Boye så treffende uttrykte det: "Nå gir vi alt". Kel (Det skulle vi kanskje gjort for lenge siden, Red)  
       

Semifinale

Etter 64 spill

 

 

Da er vi der vi ikke skulle være! Vi må nå konsentrere oss om å lage svingspill de to siste rundene, ellers vil det være svært vanskelig å ta igjen det tapte. Vi ligger 52 imp bak med 32 spill igjen.

Kanskje vi bør se på USA 1, og lære hvordan det skal gjøres. De knuste USA 2 fullstendig i denne halvrunden og vant med over 62 imp! En slik runde trenger vi også... Neste runde starter klokken 13.20, og den kampen går live. (Se link ovenfor) Trond

 
       
    67 imp bak nå, dette går ikke norges vei... Trond  
       
6 spill ferdig   Det er ikke de helt store svingene enda, men forspranget er knappet ned til 56 imp etter 6 spill. Trond  
       

Runde 3 ferdig

Kel

  Det ser mørkt ut for Norge. Dårlig og uaktuell spilling av alle tre parene. Riktignok vant Boye-Erik og Geir-Tor andre sesjon med 1 IMP, men i rama ble Boye-Erik og Glenn-Terje overkjørt i dagens tredje og siste økt. Vi ligger nå 66,3 IMPs bak og har ikke mer enn 48 spill å gjøre det på. I den andre semifinalen er det jevnere. USA 1 leder med 17,5 IMPs.  
       

Semifinale

Etter 16 spill

 

 

Svak start i semifinalen. Norge hadde 1,7 IMP i carry-over. Allerede i første spill tok Italia over ledelsen da Glenn-Terje ikke fikk med seg en (opplagt?) stjeling mot 4 hjerter. Senere ble det gjort flere feil, også av Geir-Tor i åpen rama. Glenn-Terje hadde de klart mest kostbare valgene. Etter 16 av 96 spill leder Italia med 27,3 IMPs. I den andre semifinalen leder USA 1 over USA 2 med 37,5 IMPs. Kel

Italia har nå fått den roen i kroppen som de ikke skulle hatt. La oss håpe at den neste runden blir god for de norske guttene, slik at ikke angsten om at de må ha snuspill for å ta igjen Italia melder seg. Italia virker forøvrig veldig sterke. I innledende runder gikk de i ledelsen etter 6. runde, for så å aldri gi slipp på den igjen, og de fikk hele 41 poeng mer en det vi fikk. Trond

 
       
   

Norge slo tilbake. Boye-Erik og Glenn-Terje satta bulgarerne ettertrykkelig på plass i kveldssesjonen som ble vunnet med 29 IMPs. Forspranget er dermed 71,5 IMPs, og det bør være tillatt åse forholdsvis optimistisk på morgendagen. Italia og begge lagene fra USA har enda klarere overtak på sine motstandere. Holder stillingen seg, venter Italia i semifinalen og et av de amerikanske lagene i en eventuell finale.

 
Etter 48 spill   Ledelsen redusert. Geir-Tor og Glenn-Terje klarte ikke å følge opp den gode starten. Bulgaria vant tredje sesjon med 13 IMPs, men er fortsatt 42,5 bak. Et lite høydepunkt i rama var det da kommentatorene diskuterte hvorvidt Tor ville passe makkers 3 grand eller melde en kvantitativ 4 NT. Tor ("fire grand er alltid Blackwood") valgte et tredje alternativ, 6 NT. 12 stikk. I de andre kampene leder Italia med 94,5 IMPs, USA 1 med 91 IMPs og USA 2 med 49 IMPs. Dagens siste sesjon starter kl 21 med Boye-Erik og Glenn-Terje. Oppdatering rundt midnatt.  
       
Etter 32 spill   Norge festet grepet. Boye-Erik og Geir-Tor spilte meget godt, og vi leder nå med 55,5 IMPs mot Bulgaria. Fortsatt gjenstår 64 spill. Italia og USA 1 har mer enn 100 IMPs forsprang i sine kamper, mens USA 2 kanskje noe overraskende har hele 55 IMPs ledelse over Polen.  
       

Første 16 spill

  Grei start for Norge. Boye-Erik og Glenn-Terje vant den første av seks sesjoner, hver på 16 spill, med 8 IMPs. Dermed leder vi med 12,5 IMPs. Den oppmerksomme leser vil ha registrert at Italia ikke kan møte USA1 i kvartfinalen. Italia valgte Australia, og USA 1 spiller mot Taiwan.  
   
I morgen (søndag) spiller Norge mot Bulgaria i kvartfinalen. USA1 møter Italia, Taiwan møter Australia og Polen møter USA2. Spillingen går over to dager med 64 spill i morgen og 32 spill mandag. Norge har 4,5 IMP i carry-over.
 
       
Dag 6
(Lørdag)

Kel
  Tre seire etter god spilling. Geir-Tor og Glenn-Terje slo New Zealand 18-12. Boye-Erik og Geir-Tor fulgte opp med 16-14 mot Taiwan. Round robin ble avsluttet med 19-11 over Indonesia. Dermed endte Norge på fjerde plass med god margin ned til niende. Som NPC Rolf Olsen uttrykte det: "Vi er der vi skal være". Kvartfinalistene: 1. Italia, 2. USA1, 3. Polen, 4. Norge, 5. Taiwan, 6. Bulgaria, 7. Australia, 8. USA2. Italia får velge hvilket av lagene 5.-8. plass de vil møte. USA1 velger av de tre gjenværende. Polen får to alternativer. Norge må ta til takke med det laget ingen av de andre vil ha. For vår del har dette liten eller ingen betydning. Oppsettet for kvartfinalene er i skrivende stund ikke klart. Vi vil legge det ut så snart som mulig. PS Sverige skuffet med trettende plass i åpen klasse, mens de svenske damene knep åttene og siste kvartfinaleplass.  
       
Dag 6
(Lørdag)

Tonje
  Tor-Geir og Glenn-Terje vant 18-12 i første kampen mot New Zealand. Dette betyr at Norge nå ganske sikkert har kvalifisert seg til åttendedelsfinalen som begynner i morgen. I neste kamp mot Taiwan spiller Tor-Geir og Boye-Erik. Sistekampen i Round Robin blir avsluttet av Glenn-Terje og Boye-Erik mot Indonesia. Oppdateringer følger...  


     
Dag 5
(Fredag)

Kel
  Etter den slappe innsatsen mot India (Geir-Tor og Glenn-Terje), revansjerte Boye-Erik og Geir-Tor seg kraftig mot USA 2. Solide lister fra begge rom ga 24-6. Vi er ikke helt i mål ennå, men mye rart skal skje hvis vi ikke går til kvartfinale. Stillingen før de tre siste kampene i round robin mot New Zealand, Taiwan og Indonesia: 1.Italia 352, 2. USA1 338,5, 3. Polen 312,5, 4. Norge 311. Avstanden ned til niende plass er nå ikke mindre enn 26 vinnerpoeng. Oppdatering i morgen ca kl 19.  


     

Dag 5
(Fredag)

Trond

 

I den første kampen vant de norske gutta 24-6 mot Brasil. De gikk dermed opp til en 4. plass. I dagens andre kamp mot Kina vant de17-13. Vi har ikke de øvrige resultatene, så vi vet ikke plasseringen etter den kampen enda. Den neste kampen går mot India som ligger på en18. plass etter dagens første runde. I den siste kampen blir det sannsynligvis veldig spennende mot Usa 2.

 

 
Dag 4
(Torsdag)

Kel
 

Plussdag på jobben. Norge vant alle dagens tre kamper, riktignok med kun to IMPs i den siste. Glenn-Terje og Geir-Tor startet med en grei 17-13 seier mot Bulgaria. Boye-Sill og Geir-Tor møtte Italia i en velspilt men ikke helt feilfri ramakamp, 16-14. Boye-Sill og Glenn-Terje avsluttet mot Australia. Stor omsetning, litt av hvert og 15-15. Stillingen: 1. Italia 270, 2. USA1 259,5, 3. Canada 248, 4. Polen 235,5, 5. Taiwan 234,5, 6. Norge 234. Det er 15 VP ned til Australia på niende plass. Oppdatering i morgen ca kl 24.

 

 

Dag 3
(Onsdag)

Kel

  Tett og god ramakamp. Boye-Sill og Geir-Tor tapte 14-16 for Canada i rama i en kamp med liten omsetning. Alle fire parene spilte overbevisende. Ramakommentator Barry Rigel regnet det som sannsynlig at begge lagene vil nå sluttspillet. I forrige rapport ble det meldt at Canada var nummer fem bak Norge. Dette var ikke riktig. De lå tre VP foran og har altså økt med to. Stillingen: 1. Italia 222, 2. USA2 212,5, 3. USA1 205,5, 4. Canada 191, 5. Polen 190,5, 6. Norge 186. Norge har altså falt ned en plass. Den gode nyheten er at avstanden til nummer ni er den samme, 14 VP. I morgen møter Norge Bulagria, Italia (ramakamp 13.20) og Australia. Oppdatering i morgen ca kl 19.  

 

 

Dag 3
(Onsdag)

Kel

 

 

Det begynte så godt, men ... Boye-Sill og Glenn-Terje leverte varene og tok maksimale 25 VP mot Sør-Afrika i dagens første match. Dermed var vi oppe på andre plass. Boye spilte bort to utganger, og Geir-Tors vei en utgang mot Pakistan. Resultat: 11-19. Glenn-Terje og Geir-Tor skulle reise kjerringa mot hjemmelaget Monaco, men dengang ei. Norges største tap til nå, 8-22. NPC Rolf Olsen hadde følgende fyndige og presise oppsummering av kampen: "Rævva!". Klokka 21 venter Canada i rama. Vi har god tro på bedre spilling da.Oppdatering rundt midnatt.

 
       

Dag 3
(Onsdag)

Trond

 

I dag skal det spilles mot Sør Afrika (19.pl.), Pakistan (12.pl.), Monaco, (15.pl.) og Canada som kun ligger 9 poeng bak oss før denne dagen starter. Med god spilling kan dette bli en poengrik dag. Vi får rapport fra Kel rundt klokken 2400.

 
   

 

 

 

Dag 2
(Tirsdag)

Kel

 

 

Brukbar dag for Norge.
Grøtheim-AA og Helgemo-Helness vant toppoppgjøret mot Polen med 19-11. Solid spilling av begge parene med et ekstra pluss til HH. I neste kamp ble det tap 11-19 for Brogeland-Sælendsminde og Helgemo-Helness mot et velspillende egyptisk lag. Det må innrømmes at jakten på et overstikk kostet to bet og 13 IMPs. Spillefører skal få lov til å være anonym, men hvis det gjentar seg ... Uruguay var motstander i dagens siste kamp. B-S / G-Aa spilte greit og vant 19-11. Italia ser ut til å ha fått opp dampen og leder med 146 VP. Deretter følger Polen (132), Australia (!)(129) og Norge (128). Oppdatering i morgen (onsdag) ca kl 24.

 
   

 

 

 

Dag 1
(Mandag)

Kel

  Norge er fortsatt i tetbildet med tap og seier i dagens to siste kamper. Mot USA 1 ble det 11-18 etter en helt åpen match. Vi ble straffet med ett vinnerpoeng for sen spilling. I kveldskampen vant Brogeland-Sælensminde og Grøtheim-Aa over Spania med 18-12. 79 VP av 100 mulige på turneringens første dag er glimrende.  
   

 

 

 

Dag 1
(Mandag)

Kel

  Norge gikk rett i tet når Brogeland-Sælendsminde og Grøtheim-AA knuste Bermuda med 87-2 i første kamp. Det er alltid bra å vinne maksimale 25 poeng mot antatt svakere nasjoner. I ramakampen mot Sverige overtok Helgemo-Helness for Grøtheim-AA. Det var en opplevelse for det norske ramapublikummet å bevitne en ny storseier, 25-3. Norge beholder dermed tetplassen. Vi har foreløpig ikke resultatene fra de andre kampene. Ny oppdatering ca kl 24.  
   

 

 

 

Dag 0
(Søndag)
Knut Erik Ljung
(Kel)

 

I morgen starter VM i bridge i Monte Carlo. Du kan følge Norge gjennom daglige rapporter på BINs hjemmeside. Round robin går over seks dager med fire kamper mandag, onsdag, fredag og tre kamper tirsdag, torsdag, lørdag. De åtte beste lagene går videre til sluttspillet som spilles som cup. I morgen møter Norge Bermuda (kl 10.30), Sverige -i rama- (13.20), USA I (16.10) og Spania (21.00). Oppdatering i morgen, ca. kl 24.