AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / BIN-forum
 
Hvordan spiller du 6 grand?

Knut Atle Seim har sendt inn et interessant spilleføringsproblem fra en klubbkveld i Sauda BK i vinter. Hvilken spilleplan ville du valgt i 6 grand?


 
E D kn
K D 8 7 3 2
E
E D 3
 
 
7 6 3 2
E
K D 7 2
kn 10 9 4
 
Utan innblanding frå motparten har du havna i 6 grand på syd si hand og får ruter 10 ut. Kva er beste vegen til 12 stikk?

 

Jeg ville spilt kløver dame i stikk to! Det vil være veldig vanskelig for motparten å dukke denne, og nesten umulig ikke å avsløre hvem som sitter med kløver konge.

 

Hvis motparten tar stikket, noe som sannsynligvis skjer, har jeg to inntak til å teste sparfinessen (50% sjanse mot 36% for hjerteren 3-3).

 

Hvis vest har kløver konge og dukker, spiller jeg en hjerter til esset, lar kløver knekt løpe, tar for en ruterhonnør med sparavkast og prøver sparfinessen. Da vinner jeg med spar konge i kutt (og hjerteren ikke verre enn 4-2) eller med hjerteren 3-3.

 

Hvis øst har kløver konge og dukker, tror jeg at jeg ville ha spilt en hjerter til esset, tatt en ruterhonnør med kløveravkast og forsøkt sparfinessen. Da er jeg hjemme med kongen dobbel i spar i kutt (og hjerteren ikke verre enn 4-2) eller med hjerteren 3-3. (Med 4-korts hjerter i vest går det også an å ta for kløver ess før man spiller ham inn i hjerter. Da vinner man kontrakten med dobbel kløver i vest uansett hvor mange spar han har.)

 

Hilsen Boye

Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger