AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / BIN-forum
 
Utspill fra 109x mot fargekontrakt

Er norsk fordeling eller sekvensutspill best?

 
D 7 3
9 8
D 6 5 3 2
10 9 6
 
 
VestNordØstSyd
1 hjpass
1 sppass2 hjpass
3 hjpass4 hjpass
passpass
Spillet er fra en klubbkveld i Oslo. Jeg satt syd.

Vi bruker norske utspill, men jeg antar at øst har mindre enn fire kløver siden han gjenmelder 2 hjerter, og valgte kløver 10 ut.

1. Er kløver et godt/riktig utspill?

2. Når kløver er valgt, skal jeg da spille tieren fra sekvens selv om vi har avtalt norske utspill?

Hilsen Tor Saunes


1. Jeg ville ha spilt kløver ut, ettersom det er større sjanser for å sette opp flere stikk i den fargen om man treffer makker hjemme. Dessuten anbefales sekvensutspill fordi man sjelden gir favør i fargen.

 

2. Jeg foretrekker å spille ut toppen av sekvens ned til 109x (med 98x ville jeg altså spilt ut den minste; norske fordelingsutspill). Det vil imidlertid sjelden ha noe å si om man velger det ene framfor det andre. Spillefører kan jo ikke se at du har spilt ut sekseren fra 1096, og vil for eksempel forsøke knekten fra kn8x i bordet mot EKx, og sannsynligvis damen fra Dkn8 mot Exx. Men med knxx i bordet mot ED8 har spillefører alltid tre stikk etter kløver 6 i utspill… Hvis makker har meldt fargen, slik at han langt oftere vil ha en mulighet til å spille tre runder for å gi deg en eventuell stjeling, kan det være fornuftig å spille ut norsk fordeling (den minste) selv om man har 109x.

 

Hilsen Boye

Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger