AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Norge vant tre av fire klasser i Nordisk for ungdomslag

21.04.2019
Norge vant tre av fire klasser i Nordisk for ungdomslag

Det ble norsk suksess i Nordisk for ungdomslag i Nykøbing Falster i Danmark. Norge tok gull i tre av de fire klassene - U16, U26 Damer og U26 - mens det ble bronse i U21.

I U26-finalen vant Norge med 97-88 i IMP over Danmark. På laget spilte Christian Bakke-Sofie G. Sjødal og Marcus Scheie-Joakim Sæther, med Lars Eide som kaptein.

I U26 Damer var også Danmark Norges finalemotstander. Danskene måtte bite i gresset med 65-97 i IMP. På det norske laget spilte Kaja Brekke, Katarina Ekren, Thea Lucia Indrebø, Agnethe H. Kjensli og Ida Marie Øberg, med Sven-Olai Høyland og Elisabeth G. Sjødal som kaptein og coach.

I U16-klassen var Sverige overlegne i kvalifiseringen, men Norge bød på god motstand i finalen. Etter å ha vunnet de siste tolv spillene 65-40 i IMP ble sluttresultatet 98-86 i norsk favør. På det norske laget spilte Anders Brogeland, Nicolai Heiberg-Evenstad, Linus Hjelvik, Are B. Landsvik og Thomas Tøsse, med Kristian Barstad Ellingsen som kaptein. Debutantene på Norge U16 Rød, Sigrunn Faag, Kristine B. Kjellin, Jørgen Lindaas Nordby, Maren Idland Sægrov og Elias Veines-Jensen, gjorde også en fin figur med blant annet å slå sine landsmenn i kvalifiseringen. I bronsefinalen ble det tap med 89-100 mot Danmark.

I U21-klassen ble det en klar seier (126-46) til Norge mot Finland i bronsefinalen. På dette laget spilte Marius Dalemark Austad, Arne O. Devik, Christian Fredrik Johnsen, Markus Lund og Magnus Sætre, med Lars Eide som kaptein.

Sverige glimret med sitt fravær i U26 og U26 Damer, mens Finland bare stilte lag i U21-klassen. Hvis denne trenden fortsetter, vil det framover dessverre bli vanskelig å arrangere skikkelige nordiske mesterskap for den yngre garde.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger