AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Test deg selv: Hører du hjemme i VM?

10.09.2009
Test deg selv: Hører du hjemme i VM?

Det er jo morsomt å delta i et verdensmesterskap. I bridge er vi så heldige at det faktisk nærmest er så enkelt at du bare kan melde deg på i VM: i Transnationals. Det er nå to år til neste gang, og her får du et spill som kanskje sier noe om hvorvidt du selv er god nok til å være med. På lag Grime, som ble nummer 47 av 68 deltagere, gikk spillefører bet. Hører du hjemme litt høyere opp?

Jeg har spurt den store bridgehøvding, José Damiani, hvor neste VM blir holdt. Han forteller at det ikke er bestemt, men at han er i forhandlinger med Marokko om 2011, med Bali om 2013 og Argentina om 2015. Selv om intet er endelig, forteller det noe om hvor du kan langtidsplanlegge ferien.

Bilde: Er du god nok til å være med på denne mannens lag i Marokko?

Spill 5 runde 13 Transnationals:

Nord gir, NS i sonen

E 10                        9 3

E K 7 5 2                D 6 3

D 9                          K 6 2

E 10 9 6                   D 8 7 5 4

Vest        Nord       Øst      Syd

               1 sp         p         2 sp

3 hj         p             4 hj      p rundt

Nord spiller ut spar konge, som Syd legger sekseren på. Hva er din plan?

 

Du har en sikker taper i hver farge utenom trumf. Trumfen bør sitte 3-2. Hvis ikke må du ha et mirakel i kløver. La oss derfor i utgangspunktet forutsette at trumfen sitter brukbart. Du har 24 hp, og motparten bare 16. Hva har Syd? Kan han heve til 2 spar i ugunstig sone uten kløver konge eller ruter ess? Neppe. Siden kløveren kan spilles begge veier, gjelder det å finne ruter ess først.

Har Syd ruter ess, spiller du etterpå kløver ess og så kløver mot damen, sikker på at Nord har kongen. Har Nord ruter ess, går du inn på bordet og drar kløver dame, rimelig sikker på at Syd har kongen.

Det eneste problemet er om du skal spille ruter dame fra hånden med en gang, eller ta tre runder trumf først og ende på bordet før du spiller ruter derfra. Problemet med den siste spilleføringen, som sikrer mot 4-0 i kløver, er at en djevelsk nord kan dukke ruterdamen din, og stikke neste ruter med esset, så du aldri får fanget opp K Kn x i kløver hos Syd. Men så synske motstandere møter du neppe rundt middels i Transnationals.  

Uansett vinner du i praksis 4 spar hvis du spiller på splittede topphonnører i minor. Fellen i spillet er å ta ut trumfen og så dunke ned kløver esset, sikker på at Nord ville ha spilt ut en singelton kløver om han hadde hatt den. Han hadde nemlig singelton, men spilte den ikke ut. 

Men selv om du gikk bet i dette spillet fordi du spilte kløver ess først, kan du likevel trøste deg med at du godt kan være god nok til en 47. plass i VM.

(Spilte du hjerter til damen og kløver til kutt uten å teste ruteren først, vant du kontrakten, men det er et spørsmål om denne flaksen holder seg slik at du gjør det noe særlig i Transnationals i det lange løp.)

NS hadde:

K D Kn 7 2

8 4

E 10 7 5 3

3

 

 

8 6 5 4

Kn 10 9

Kn 8 4

K Kn 2

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
 
Navn: Grime Dato: 14.9.2009
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Hoi Vennerod. Det var altsa Supermusa som spilte dette spillet.Tenkte det var pa tide aa ai fra om detta:)
Mvh hilsen Kaptein Grime i million villan i Buzioz:)