Hordaland 2 leder førstedivisjon!

I fjerde kamp i helgens førstedivisjon i Bergen møttes lederlaget Møre og Romsdal 1 og Hordaland 2 som lå på andre plass. Kampen endte med 16-14 seier til Møre og Romsdal som beholdt ledelsen før siste kamp mot Midt-Trøndelag (Helgemo, Austberg, Furunes, Helness, Grøtheim og Aa). Der ble det imidlertid stortap med 4-25, og Møre og romsdal falt ned til tredje plass. Etter 23-7 mot Helgeland leder Hordaland 2 (Charlsen, Bentzen, Brogeland og Sælensminde) ett vinnerpoeng foran Midt-Trøndelag.

Ukens spill er hentet fra ramakampen mellom Møre og Romsdal og Hordaland 2:

 

E D 10
10 3
E 4
E K kn 8 6 2

 
kn 8 4
E D kn 9 6 5 2
10 7
4
Øst - Øst/Vest
K 6 3
K 8 4
D 9 5 2
10 9 3
 

9 7 5 2
7
K kn 8 6 3
D 7 5

 

Vest
Nord
Øst
Syd
Arild
Rasmussen
Erik
Sælensminde
Bjørn Olav
Ekren
Boye
Brogeland
pass
pass
3 hj
x
pass
3 sp
pass
4 sp
pass
pass
pass
     

På dette spillet fant bare tre av parene i førstedivisjon toppkontrakten som er 5 kløver. Seks par spilte 4 spar og ett par nøyde seg med 4 kløver.

Av de fem spilleførerne som fikk singel kløver ut fra vest i 4 spar, var det bare Boye Brogeland som fikk hjem kontrakten. Istedenfor å gå i gang med det mest iøynefallende spilleopplegget ved å slippe kløveren til hånden og spille spar til damen, trakk Brogeland en hjerter i stikk to for å bryte kommunikasjonen mellom motpartens hender. Øst gikk opp kongen og ga makkeren sin kløverstjelingen. Vest fortsatte med en hjerter som Brogeland trumfet.

Skulle kontrakten spilles hjem, måtte vest ha èn av sparhonnørene. Hadde han kongen var det rett å spille spar til damen, men hadde han knekten, måtte det spilles spar til esset og spar dame. Brogeland fant imidlertid en variant der han slapp å velge hvilken sparhonnør vest hadde: Spar til esset, tilbake på ruter konge og en ny spar mot bordet gjorde det likegyldig om vest satt igjen med knekten eller kongen dobbel. Aktuelt kom øst inn, og han prøvde seg med hjerter til dobbelt renons da han så at hele bordet sto. Håndens spar ni tok stikket, ruter ble spilt til esset og spar ti tok ut østs siste trumf.