Cavendish-turneringen har nylig blitt arrangert på The Mirage i Las Vegas, og for første gang var det nordmenn med i toppen; Geir Helgemo ble nummer 6 sammen med Sam Lev, mens Espen Erichsen og Boye Brogeland endte på sjuende plass. Ingen andre turneringer kan konkurrere med Cavendish når det kommer til premiepenger, og det er nesten som man ser dollarene fly av gårde når man får et dårlig spill. Derfor var Erichsen-Brogeland slettes ikke fornøyd med Zias spilleføring på dette spillet:

Tatt av Zia!

 

K D 6 4 2
K 7 2
D 10 8 6
8

 Syd - Øst-Vest 

-
E kn 10 8 4 3
E K kn 2
D 9 3

 


Vest
Nord
Øst
Syd
Espen
Erichsen
Billy
Eisenberg
Boye
Brogeland
Zia
Mahmood
1 hj1)
pass
3 kl2)
pass
6 hj3)
pass
pass
pass

1) 5-kort åpning
2) Minst invitt til 3 hjerter
3) I mangel av sofistikert system, og for å gjøre det vanskeligere å finne utspillet

Espen Erichsen servet spar 5 (norske) til kongen, esset og trumf. I stikk to trakk Zia kløver dame, som Erichsen tok med kongen og spilte kjapt en ny spar. Hvordan ville du ha fortsatt etter denne innledningen?

Zia mente at et hjerterskift fra vest var meget naturlig etter at han kom inn på kløver konge, så hva kunne grunnen være for at han ikke ville spille trumf? Trolig kunne vest se at en trumfvri var farlig, og da måtte han nesten sitte med hjerter dame selv! Derfor stjal Zia sparen på hånden, seilte hjerter knekt rundt, trumfet kløvertaperen i bordet, og kunne så forlange resten av stikkene!!! Hele sitsen:

 

K D 6 4 2
K 7 2
D 10 8 6
8

 
10 8 5
D 9 5
7 3
K 7 6 5 4
Syd - Øst-Vest
E kn 9 7 3
6
9 5 4
E kn 10 2
 

-
E kn 10 8 4 3
E K kn 2
D 9 3

 


Glimrende resonnert av Zia, men ser du hvordan kontrakten kunne vært betet? Jo, Brogeland i øst skulle ha stukket over kløver konge og fortsatt med alt annet enn trumf. Da ville Zia sikkert spurt seg om hvorfor øst var så ivrig etter å unngå den naturlige trumfvrien og spilt øst for hjerter dame! Bridgepsykologi på høyt plan!