Fram med brystkassen!

Dyrene gjør det, menneskene gjør det, så hvorfor skal ikke vi gjøre det i bridge? Hva jeg mener? Jeg snakker om å prøve å fremstå som sterkere enn det vi egentlig er.

s.gif (111 bytes) K D 9 8 4 2
s.gif (111 bytes) K 7 6 5 4
s.gif (111 bytes) -
s.gif (111 bytes) kn 9

Det er ingen i sonen, og du er i tredje hånd. Etter to passer er det din tur. Hvordan har du tenkt å bruse med fjærene?

La oss si at du starter litt forsiktig. Det er ikke nødvendig å overdrive. Noen ganger er synet av de store vingene dine nok til å skremme motparten. La oss derfor si du velger å åpne med 1 spar. Det er forresten nok av alternativer. Noen kan tenkt på 1 grand, andre på 1 ruter, og de helt ville hadde bruset med 2 kløver.

Kanskje du skulle ha valgt et annet alternativ enn 1 spar, for motparten lar seg ikke skremme:

Vest
Nord
Øst
Syd
pass
pass
1 sp
2 ru
2 sp
4 ru
?

Øst slår seg kraftig på brystkassen. Det ser ut til å bli kamp. Det er lite hyggelig, for du er ikke sterk! Hele poenget med å blåse seg opp er nettopp å unngå selve kampen, for den vinnes som oftest av den sterkeste! Motparten har sannsynligvis 5 ruter i kortene, kanskje 6, og på noen fryktelig tunge dager kan de ha 7 også. Dette er din siste sjanse. Flakser du med vingene og skriker av full hals, eller snur du ryggen til og lar motparten stikke av med damen (det er jo som oftest de det slåss om).

Personlig har jeg aldri likt å tape. Verken i bridge eller noen annet. Jeg kunne satse på å stampe, men det kan bli en dyr fornøyelse. Motparten har en tendens til å hakke deg ihjel når du ligger nede for telling. Jeg bestemte meg for å satse alt jeg hadde, så jeg flakset voldsomt og skrek det jeg var god for: 4 grand!!!

Vest smugtittet på meg, han ble litt usikker. Det var tydelig at flaksingen gjorde inntrykk. Han meldte en forsiktig 5 ruter. Makker, som var ny for anledningen, startet mediteringen alt for tidlig. Han lurte nok på om vi brukte DOPI eller ei (som er en konvensjon, ikke et narkotikum). Etter en lang stund kom han fram med en pass som ble fulgt opp av øst.

Vest
Nord
Øst
Syd
pass
pass
1 sp
2 ru
2 sp
4 ru
4 NT
5 ru
pass*
pass
5 sp
pass
pass
?

Nå var det øst som hadde behov for å meditere. Jeg håpet at han snart stakk av, for jeg verket i musklene, og halsen var sår av all skrikingen. Hvis det ble kamp, så ville vi bli et lett bytte. Etter mange sekunder, som virket som en evighet, stakk også øst av med halen mellom bena, og passet.

    E kn 10    
9 8 2
9 2
8 7 6 3 2
7 3
Nord - Ingen 6 5
E kn   D 10 3
E K D 6 5 4   kn 10 8 7 3
K 5 4   E D 10
   

K D 9 8 4 2

   
K 7 6 5 4
-
kn 9

Minus 100 på spillet var en flott premie! Litt synd at sparen satt 2-2 hos motparten, ellers hadde det stått slem deres vei.

Hilsen Trond