En uvirkelig slem...

Sender over en uvirkelig slem fra 3. rundekampen mellom Elverum BK og Akademisk BK 1. Spillet er ikke noe stort kunstverk, og meldingsforløpet er jo til å riste på hodet av... Men siden de involverte motspillere er godt kjent blant BINs lesere, kan det jo være et litt morsomt spill.

 

  x x
E K x x
E D x x x
5 4
 
kn 10 x x
D x x x
K x x
10 6
Syd - Nord/Syd
K x
kn 10 9 x
10 x x x
K D 3
 

E D x x x
D
kn
E kn 9 8 7 2

 
Vest
Eskil Hagen
Nord
Nils Otto Eliassen
Øst
Atle Sæterdal
Syd
Stig Vestveit
1 kl
pass
1 ru
pass
1 sp
pass
3 NT
pass
4 kl3
pass 4 ru4 pass 4 hj5
pass 5 kl pass 6 kl
pass pass pass  
= Walsh
= Viser minst 5-4 i kløver og spar
3 = Sleminvitt
4 = Nord burde kanskje ha meldt 4 grand som avslag her
5 = Cue-bid

Utspill: Hjerter x

Det så mørkt ut når bordet litt uventet dukket opp med to små kløver, men man kan jo ikke gi opp så lett. Kontrakten virket å være avhengig av sparen 3-3 og honnør-10 dobbel i kløver hos øst, altså ikke store oddsen.

Utspillet ble stukket i bordet, etterfulgt av spar til dama, spar ess og spar til stjeling. Øst avslørte nå trumfsitsen som kunne gi hjemgang da han trumfet over med dama. Ny hjerter til bordet som spillefører kastet en spar på. Kløver til finesse med knekten og kløver ess. Nå gjenstod det bare å ta ruterkutten og kaste den siste sparen.

Øst kunne ha gjort det litt vanskeligere for spillefører ved ikke å trumfe over. Når det spilles kløver fra bordet og øst legger i en honnør, må spillefører velge om han skal spille på tieren dobbel eller tredje i vest.

6 kløver hjem gav mange IMP, da Tor Ivar Bang og Bjørnar Halderaker gikk bet i 4 spar mot Skoglund & Skoglund ved det andre bordet.

Elverum BK vant for øvrig kampen over Akademisk BK 1 med 119 mot 88.

Hilsen Stig Vestveit