Den femte Hecht Cup gikk av stabelen i København i helga med 52 par på startstreken (32 danske og 20 utenlandske). Vinnerne ble Doris Fischer og Bernd Saurer fra Østerrike, tett fulgt av David Bakhshi - Andrew Mcintosh fra England og med de danske damene Bettina Kalkerup og Ulla Koch på tredjeplass. Bare ett norsk par deltok i år, OL-klare Erik Sælensminde og Boye Brogeland, og de endte på en skuffende 20. plass.

Boye fortalte om denne hånden, som også er omtalt i bulletinen:

En sjelden hval...

spar
-
hjerter E K D kn 9 7 5 3 2
ruter -
klÝver K D kn 8

Din makker åpner med pass, vest sier 1 spar, og så er det din tur. Hva foreslår du?

Det er mange alternativer, selv synes jeg at pass er en morsom variant. Minuset ved å passe er at det kan bli åpenbart hva du har når du etterpå er med til de store høyder, men i kampens hete er det aldri godt å si hva som fungerer best.

Erik Sælensminde valgte å hoppe til 6 hjerter som han fikk spille udoblet. Ved et annet bord nøyde Lauge Schäffer seg med 4 hjerter, hvorpå øst meldte 4 spar som gikk rundt til Schäffer igjen. 5 hjerter ble lagt ut som nytt agn, men øst bet ikke på, og vest valgte også å stå over agnet og meldte 5 spar. Da Schäffer fulgte opp med 6 hjerter, ble det omsider for fristende å doble for vest. Det var ikke rett medisin denne gangen. Alle kortene var nemlig fordelt slik:

 

spar

-  
hjerter E K D kn 9 7 5 3 2
ruter -
klÝver K D kn 8
spar E D kn 10 5 3

spar

9 8 7 6 2
hjerter 6 hjerter 10 8
ruter K 10 7 3 ruter D kn 6 4
klÝver E 5 klÝver 9 4
 

spar

K 4  
hjerter 4
ruter E 9 8 5 2
klÝver 10 7 6 3 2

6 hjerter var ubetelig, og hele sju par spilte kontrakten doblet i Hecht Cup.

Sluttresultatet i turneringen finner du ved å trykke her: [Les mer]

Hilsen Trond