8. og 9. oktober gikk Nærbøgiganten av stabelen på Nærbø Samfunnshus. Fint spillelokale, overkommelig startkontingent, bra deltakelse, god og billig mat, hyggelig atmosfære og bra resultatservice skapte en glimrende turnering for 58 par! Jeg blir ikke overrasket om turneringen er overbooket (fulltegnet ved 62 par) til neste år!

Størst grunn til å være fornøyd etter helgens spilling hadde Rune Hauge og Jan Petter Svendsen. De vant med nesten 60% score etter en utrolig poenghøst om lørdagen. Lovende takter av paret som skal spille for Norge i OL i Istanbul om to uker. På andre-og tredjeplass fulgte henholdsvis Karl Christian Baumann - Helge Svendsen (Sveio) og Ståle Frøyland - Ola H. Moen (Nærbø/Kirkenær). Fullstendig resultatliste finner du her.

Nevnte Moen tryllet hjem en slem der de fleste trakk på skuldrene og aksepterte elleve stikk:

Hokus pokus!

spar
K 10 7 6
hjerter E 8 7 4
ruter E 4
klÝver E 9 8

spar

E D kn 9 8 5
hjerter K 6 3
ruter D 7 3
klÝver 7

Ola H. Moen i syd og Ståle Frøylanbd i nord meldte seg opp i 6 spar etter at vest hadde vært inne med en kløvermelding. Vest spilte ut en hjerter som gikk til østs nier og Moens konge. Hvordan ville du ha spilt videre?

Én hjertertaper og én rutertaper ser ut til å være uunngåelig, men Moen fant en måte å kvitte seg med hjertertaperen på som ga vest et valg mellom pest og kolera! Ser du varianten? Et par ledetråder kan kanskje hjelpe deg på vei: Vest har 7-korts kløver, singel hjerter og ruter konge.

Moen forstod at eneste mulighet for å vinne kontrakten var et innspill mot vest. Etter to ganger trumf, kløver til esset, kløver til stjeling og hjerter ess (vest saket en kløver), var situasjonen denne:

spar
10 7
hjerter 8 7
ruter E 4
klÝver 9

spar

D kn 9
hjerter 6
ruter D 7 3
klÝver -

Kløver 9 fra bordet kunne ikke øst bekjenne på, og Moen kvittet seg med hjertertaperen på hånden. Vest var innspilt, og både ruter fra kongen og kløver til dobbeltrenons gir tolv stikk. Hele spillet så slik ut:

 
spar
K 10 7 6  
hjerter E 8 7 4
ruter E 4
klÝver E 9 8
spar 3

spar

4 2
hjerter 2 hjerter D kn 10 9 5
ruter K kn 10 8 ruter 9 6 5 2
klÝver K 10 6 5 4 3 2 klÝver D kn
 

spar

E D kn 9 8 5  
hjerter K 6 3
ruter D 7 3
klÝver 7

Ola H. Moens flotte spilleføring ble kopiert av en annen spiller i turneringen. Kai Einarsmo fra Lyngdal sikret seg de samme tolv stikkene ved hjelp av innspill, men han og makker Karl Bjørnar Ballestad hadde (fornuftig nok) nøyd seg med å melde 4 spar.

Hilsen Boye