Ukens spill kommer fra 6. runde kampen i NM for klubber mellom Heimdal og Sortland, som sistnevnte meget overraskende vant! Vi har kontaktet Paal Fondevik (som sammen med Sigve Smørdal dannet halve Sortland-laget), som kunne fortelle at det ikke var de store spilleføringene som avgjorde, men heller meldevurderinger som ble gjort. Fondevik har sendt oss dette spillet med sine lagkamerater i hovedrollen:

Suksessoppskriften!

"I dette spillet vurderte Sortlands Håkon Arild Bergsrud bedre enn spillerne fra Heimdal:

 

spar

K 10 5 3  
hjerter E 8 4
ruter 4
kløver E D 6 5 4
spar kn 9 8 7 4

spar

D
hjerter D 10 7 5 hjerter kn 6 3 2
ruter 3 ruter E 7 2
kløver 10 7 2 kløver K kn 9 8 3
 

spar

E 6 2  
hjerter K 9
ruter K D kn 10 9 8 6 5
kløver -

vest
nord
øst
syd
Geir
Helgemo
Håkon
Bergsrud
Tor
Helness

Olav
Ellingsen

    ¹
pass ²
?    

1) Presisjon; 11-15 hp
2) Støttedobling; 3-korts spar

Olav Ellingsen for Sortland åpnet med 1 ruter som var etter presisjon. Etter 1 spar fra Håkon doblet Tor Helness opplysende. Olavs redobling viste 3-korts farge i spar. Geir Helgemo sperret med 3 hjerter, før Håkon meldte 4 kløver som var naturlig. Olav hoppet deretter til 5 ruter, og Håkon måtte ta en tenkepause.

For hoppet til 5 ruter bør Olav ha oppimot maksimum for åpningen sin og sju eller åtte gode ruter. 3-korts spar har han vist fram i meldingsforløpet, så da gjenstår to eller tre kort i hjerter og kløver. Motpartens sperremelding kan tyde på at de har ni hjerter til sammen, som gir Olav singleton, så esset tredje virker som en bra beholdning. Ut fra dette meldte Håkon 6 ruter, der det var tolv enkle stikk.

Ved det andre bordet kom Jon-Egil Furunes og Per-Erik Austberg i 5 ruter."

Paal Fondevik, Sortland