Europa versus USA, hvem er best i bridge? Etter modell av Ryder cup i golf, stilte USA med tolv toppspillere mot et tilsvarende lag fra Europa i the Warren Buffet Cup, oppkalt etter turneringens sponsor, den amerikanske investoren og bridgeentusiasten Warren Buffet. Fra Norge hadde lagkaptein Paul Hackett tatt ut Geir Helgemo og Tor Helness, i tillegg til Bocchi-Duboin fra Italia, Hanlon-McGann fra Irland, Hackett-Hackett fra England, Auken-von Arnim fra Tyskland og Jansma-Verhees fra Nederland. Donna Compton var kaptein for det amerikanske laget, og hadde tatt ut Mahmood, Welland, Berkowitz, Cohen, Hamman, Soloway, Weinstein, Levin, Hampson, Gittelman, Levin og Meyers.

Her viser Tor hvorfor nordmenn var med på Europa-laget (spillet er vridd):


Hvorfor gjette?

spar

E
hjerter E D 9 2
ruter K 10 9 7
kløver kn 8 7 2

spar

8 7 5 2
hjerter 7
ruter E D 2
kløver E K 9 6 3

vest
nord
øst
syd

Geir
Helgemo
 

Tor
Helness

       
     
     


Vest spilte ut spar konge. Hvilken spilleplan ville du valgt?

Det er et utall varianter å spille på, både hjerteren, ruteren og stjelinger kan gi det tolvte stikket. Tor valgte en lekker variant: Etter å ha vunnet med spar ess i bordet, spilte han en kløver til esset og stjal en spar i bordet. Så spilte han seg hjem på kløver konge. Hadde trumfen vært fordelt 2-2, hadde det hele vært over, men vest saket en spar. Nok en spar ble stjålet i bordet, før han tok for ruter ess og ruter dame, og spilte inn øst på den siste trumfen. Hele spillet:


 

spar

E  
hjerter E D 9 2
ruter K 10 9 7
kløver kn 8 7 2
spar K D kn 9 6

spar

10 4 3
hjerter 10 8 6 hjerter K kn 5 4 3
ruter kn 8 4 3 ruter 6 5
kløver 5 kløver

D 10 4

 

spar

8 7 5 2  
hjerter 7
ruter E D 2
kløver E K 9 6 3


Øst måtte enten spille hjerter eller ruter opp i kapp. Så enkelt og elegant kan det gjøres!

Hilsen Marianne


Har du blitt driblet av motstanderne dine? Eller kanskje du har fått til et fint spill selv? Send en mail og få det som Ukens spill!