Nærbø BK
feiret 70 år i helga, med jubileumsturnering og hele 55 par på startstreken. Formann i klubben, Berton Gudmestad, forteller at Nærbøgiganten har hatt over 50 deltakende par hvert år siden oppstarten for åtte år siden. Seieren gikk i år til Erik Sælensminde og Rune Hauge, med Eli Solheim - Ivar Anfinsen og Fred Arne Moen - Ingvar Erga hakk i hæl.

Dette spillet fra jubileumsturneringen er rapportert inn av Jan Fjælberg, som hjelpeløst måtte sitte og se på at makker ble lurt:


Ta tyren ved hornene!

 

spar

7 4  
hjerter kn 8 2
ruter kn 7 2
kløver kn 10 8 5 2
spar D kn 8

spar

K 5 3
hjerter E K 7 3 hjerter 10 9 4
ruter 9 8 6 5 4 ruter E K D 3
kløver K kløver 9 7 3
 

spar

E 10 9 6 2  
hjerter D 6 5
ruter 10
kløver E D 6 4

vest
nord
øst
syd
Helge
Strøm
Jan
Fjælberg
Thorleif
Skimmeland

Reinert
Amundsen

     
¹

1) 11-14 hp


Syd spilte ut spar 10 som gikk til knekten i bordet. Hva nå?

Om du prøver å sette opp et sparstikk, kan du banne på at kløver ess vil komme i 100 kilometer i timen. Å ta for alle ruterstikkene og håpe at motparten saker vekk stikkene sine, vil være en god plan mot et ferskt og lite samspilt makkerpar, men motstanderne dine leder på dette tidspunkt turneringen suverent, og går neppe på slike banale finter.

Spillefører visste å benytte seg av den ikke ubetydelige detaljen at motparten bare ser baksiden av kortene, og satte seg inn i motstandernes situasjon. Om du skjønner psykologien i spillet, er det utrolig hva du kan få til. Prøv å se for deg hva Reinert Amundsen i syd tenkte da Thorleif Skimmeland tok tyren ved hornene og la ned kløver konge fra bordet! Reinert prøvde selvfølgelig å sette opp sparfargen sin før spillefører fikk satt opp kløveren, og vips var kontrakten hjemme.

Nydelig spilt, og glansen avtar ikke av at det var to som fant samme spilleføring: Snorre Aalberg spilte på eksakt samme måte!

Hilsen Marianne

Har du blitt driblet av motstanderne dine? Eller kanskje du har fått til et fint spill selv? Send en mail og få det som Ukens spill!