Høstens Nationals, i den amerikanske bridgekarusellen, er nettopp gjennomført på Hawaii. Vi som har sittet her hjemme i kulda, kan i det minste varme oss på et spill:


Haukeblikk

 

spar

kn 2  
hjerter K D kn 4 2
ruter kn 8
kløver kn 4 3 2
spar E 10

spar

K 7
hjerter E 8 3 hjerter 7 5
ruter E K D 7 6 2 ruter 10 9 4
kløver 9 6 kløver E K D 10 8 5
 

spar

D 9 8 6 5 4 3  
hjerter 10 9 6
ruter 5 3
kløver 7

Meldingsforløpet er ukjent, men Geir Helgemo (vest) og Tor Helness (øst) meldte seg opp i 7 grand på vests hånd. Utspillet fra nord var hjerter konge.

Geir hadde tolv toppstikk og inkasserte ti av disse ved å stikke med hjerter ess, ta seks ruterstikk med avkast av en hjerter og to kløver i bordet, spille kløver til esset, spar til kongen og spar til esset. Nord hadde på ruterrundene saket en spar, så da siste sparen ble trukket måtte han gjøre seg av med sin siste hjerter, damen. Geir hadde da en god anelse på hvordan nords hånd så ut, med to spar, minst fem hjerter, to ruter og minst tre kløver. Siden nord valgte å kvitte seg med sin siste høye hjerter, regnet Geir med at sitsen var den aktuelle, og tok kløverkutten.

Nord burde selvfølgelig spilt likt i mot med 6-korts hjerter uten kløver knekt, men det er ikke enkelt! For at et slikt motspill skal fungere, må du møte en spillefører i stjerneklassen for at han i det hele tatt skal få med seg hva du driver med. Kanskje blir dette overskriften neste gang Helgemo dukker opp i denne spalten: "Helgemo gikk beit i en kontrakt som sto fra taket, rundlurt av fast leser av Ukens Spill!"

Hilsen Boye

Har du blitt driblet av motstanderne dine? Eller kanskje du har fått til et fint spill selv? Send en mail og få det som Ukens spill!