Byen e Bergen og laget e BAK!

7 av 8 lag til finalen i NM for klubblag er klare. To av dem er fra Bergen Akademisk BK, og det er mulig at et tredje lag også kan komme fra Bergen, da kampen mellom Åsane BK og Tøffelklubben er utsatt til 5. mai. Dette spillet er fra 6. runde kampen mellom Bergen Akademisk BK 1 og Sunndalsøra BK 1:

 

spar

E 7 4  
hjerter K 2
ruter kn 7 3 2
kløver E K D kn
spar 8 3

spar

kn 10
hjerter E 9 6 5 4 3 hjerter D 10 7
ruter E ruter K kn 6 5 4
kløver 10 9 8 3 kløver 5 4 2
 

spar

K D 9 6 5 2  
hjerter kn 8
ruter D 9 8
kløver 7 6

vest
nord
øst
syd
Odin Svendsen

Thomas
Charlsen

Geo Tislevoll Arild Rasmussen


 

1

2
 

1) Multi
2) Pass eller korriger

Flere av 6. runde kampene ble overført på BBO. Tusenvis av tilskuere kunne få med seg kort for kort hvordan spillet gikk, men de fikk ikke med seg alt som skjedde ved bordet.

Ut fra meldingsforløpet ser det ut som om nord-syd har strukket seg etter håret til en tynn utgang. Om makker har et direkte inntak, ser Odin Svendsen at kontrakten er beit, ettersom han da kan ta for ruter ess, spille inn makker og så få ruterstjelingen sin. Er det nok til å doble kontrakten? Etter noen sekunders tenkepause avgjorde han at risikoen var for stor. Etter at ruteresset var spilt ut, la Thomas ned bordet med kommentaren: "Det hadde kostet en blå en!"

På utspillet la Geo ruter 4, styrke. Tenkepausen før passen hadde avslørt sitsen, så Odin ga opp og tok for hjerter ess, +450 til BAK. På det andre bordet hadde meldingsforløpet gått 2 spar (8-11 og 6-korts farge) - 4 spar, uten noen avslørende tenkepause fra motparten. Da liten hjerter kom i skift i stikk to, etter ruter ess, måtte syd gjøre rett i hjerter for å vinne kontrakten. Da han bommet hjerteren, ble det 2 beit og 11 imp til Bergen.

Men er det egentlig et valg i hjerter? Er esset singel, tåler man ikke at øst kommer inn, og da er eneste sjanse å gå opp på hjerter konge. Om utspiller har EK blokk, så spiller han ut kongen, og har han EKx, så vil ikke øst legge styrke i ruter. Det kan med andre ord se ut som et valg i hjerter, men det er en illusjon om man vil spille på kontrakten.

Bilde av vinnerlaget og stolt klubbleder: (Fra venstre) Bjørn Bentzen, leder i BAK Marianne Harding, Johnny Rasmussen, Arild Rasmussen og Thomas Charlsen


Har du en artig historie fra klubbkvelden? Send en mail og få det som Ukens spill!

Hilsen Marianne