Les sitsen

Shapiro Spring Foursome er regnet som den sterkeste turneringen i England. Turneringen er oppkalt etter legenden Boris Shapiro, og selv om han sanket mange internasjonale titler gjennom karrieren, vant han Spring Foursome kun én gang. To norske lag er med, Rune Hauge med sin skvadron (Per-Erik Ausberg, Jon-Egil Furunes, Marianne Harding, Ingvar Erga og Jan Petter Svendsen), og skotske Simon Gillis på lag med Boye Brogeland, Erik Sælensminde og Odin Svendsen.

Turneringsformatet er nervepirrende, det spilles cup fra start til mål, men hvert lag har to liv. I en 32-spills kamp kan det bli fatalt å spille seg beit i en utgang, så skal du holde deg i live bør du få hjem denne kontrakten:

spar

D 10 6 3
hjerter 8 5
ruter K kn 10 9 5 3
kløver 2

spar

E K 7
hjerter K D
ruter D 7
kløver E 10 8 7 4 3

vest
nord
øst
syd


1

2
3
     

1) Beste minor
2) Benekter 5-korts major
3) 4-korts spar

Vest spiller ut en liten hjerter. Øst stikker med esset og skifter til kløver knekt. Denne stikker du på hånda, og for å få stikk i denne kontrakten må ruteren settes opp. Øst stikker andre runde ruter, og fortsetter med forsvarets siste ruter. Ser du hvordan kontrakten kan vinnes?

Østs kløverknekt lukter singelton lang vei. Han har i tillegg vist tre ruter og fem hjerter (sannsynligvis ikke 6-korts, ettersom han da hadde hatt en åpningsmelding på 2-trinnet til disposisjon), og du har nå full telling på hånda: Øst har fordelingen 4-5-3-1.

 

spar

D 10 6 3  
hjerter 6 5
ruter K kn 10 9 5 3
kløver 2
spar kn 5

spar

9 8 4 2
hjerter 10 9 3 2 hjerter E kn 8 7 4
ruter 4 2 ruter E 8 6
kløver K D 9 6 5 kløver kn
 

spar

E K 7  
hjerter K D
ruter D 7
kløver E 10 8 7 4 3

Om øst har spar knekt kan ikke kontrakten vinnes. Derfor må du spille på at vest har spar knekt dobbel, og stjele med spar ess! Deretter kan du trekke tre runder trumf, og med ruteren som reservetrumf kan ikke motparten få mer enn ett stikk til.

Jon-Egil Furunes spilte kontrakten slik, men det var dessverre perler for svin, ettersom lag Hauge likevel tapte kampen og mistet et liv. Laget har imidlertid greid seg godt med dette ene livet, og i skrivende stund nærmer det seg kvartfinale.

BIN etterlyser spill og artige historier fra klubbkveldene! Send en mail og få det som Ukens spill!

Hilsen Marianne