Kraftbridge

Referert av Atle Seim


Oddaturneringen ble spilt i september, i svært særegne lokaler. Odda bridgeklubb, som fylte 70 år, allierte seg med kraftstasjonen, som fylte 100, og spillingen foregikk inne blant turbinene i den gamle kraftstasjonen. Slagordet var "Kraftbridge i Odda", og i dette spillet tok vinnerparet, Finn Fyllingslid og Atle Seim, dette litt vel bokstavlig:

 

spar

K kn 10 6 5 3  
hjerter 10 4
ruter E K 6
kløver D 9
spar 8 7 4

spar

D 9 2
hjerter 8 2 hjerter K kn 7 5
ruter 10 8 7 ruter kn 9 4 2
kløver 10 8 7 6 2 kløver -
 

spar

E  
hjerter E D 9 6 3
ruter D 5 3
kløver E K kn 5

Sluttkontrakten ble 7 grand, og her er Atles kommentar til muskelfleksingen rundt bordet:

"Syd startet meldingene med 2 kløver (den fikk jeg kjeft for), 2 spar i nord, syd 3 hjerter, nord 3 spar og syd 4 spar (den fikk jeg òg kjeft for). Nord 4 grand, syd 5 kløver (3 av 5 ess), nord 5 ruter (spørsmål etter trumf dame), 5 hjerter fra syd (nei, ikke dama), hvorpå nord fant den passende meldingen av 7 grand (jeg sa ingenting).

Ruterutspillet ble stukket med dama i bordet, hvorpå han la ned spar ess, spilte seg hjem på ruter konge, og la ned spar konge for å sjekke om dama satt andre. Ingen dame datt, og da trengtes 4 hjerterstikk, og hjerter 10 ble sendt rundt. Da den stod tok Finn fire kløverstikk og det siste ruterstikket for å gardere seg mot 4-korts hjerter og spar dame på samme hånd. Slik det satt ble øst skvist i spar og hjerter, og kontrakten sto. Jeg vet ikke hvor mange som var i 7 grand, men det var i hvert fall ett par som gikk beit da de fortsatte med hjerter etter å ha fått på hjerter 10."

Har du blitt driblet av motstanderne dine? Eller kanskje du har fått til et fint spill selv? Send en mail og få det som Ukens spill!

Hilsen Marianne