AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / BIN-forum
 
Går det an å svindle motparten?

Helge Bremnes fra Hjelset har sendt oss et spill hvor utsiktene til å vinne utgang er mørke. Hvordan ville du spilt?

 
E D 7 3 2
K D 9 6
kn 4
kn 7
 
 
K kn 10 6
E 8
D 10 5 2
D 9 4
 
 
VestNordØstSyd
pass1 ru
pass1 sppass2 sp
pass4 sppasspass
pass
Tett ruter eller hullete kløver?

Å havne i 4 spar er kanskje ikke det beste, og i likhet med mange kontrakter før var denne steindød ved rett motspill. Åpenbart trenger en hjelp av motspillerne, og utspillet var sympatisk nok en liten trumf.

Hvordan bør Nord håndtere kortene for å få hjem kontrakten (gitt at motparten ikke casher minorstikkene ved første anledning)?

En mulighet er vel å satse på kn10 blokk i hjerter, men om det ikke sitter slik, så vil vel hjerterspilling ødelegge alle andre potensielle muligheter, i og med at motparten blir "tvunget" til å spille minor når de kommer inn.

Om hjerterspilling i stikk 2 er uaktuelt, så må vel en angripe én av minorene med én gang?

I det aktuelle spillet ble utspillet stukket i Syd, kløver til knekt, og Øst kom inn på esset. Øst fortsatte med trumf som ble stukket i Nord, deretter fulgt av kløver til 9, og nye nervepirrende sekunder for spillefører.

Haken ved denne spilleføringen er vel at en er avhengig av at kløverfinessen ordner seg. I ettertid ble det diskutert hvorvidt det hadde vært smartere å spille på ruteren. Her er fargen tettere, men til gjengjeld introduseres stjelefaren som kan oppstå ved at ruteren sitter 4-2 imot.

Hva er best?
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
 
Navn: Trond Kirkesjord Dato: 16.7.2009
E-post: trondkirkesjord@hotmail.com Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Stjelefare? For det første er det da snakk om ruteren 5-2, ikke 4-2, for det andre stjeler du en evt. tredje ruterrunde fra motparten høyt på handa, tar ut trumfen og saker en kløver på den siste ruteren i bordet. Ellers er dette helt avhengig av hvilke motstandere en har. Trur ruter er best mot svak motstand. Satser en på kløver, er en jo avhengig av en finesse i tillegg til et egg fra motparten. Mot noenlunde gode motspillere må man spille på snill hjertersits. En trenger jo ikke kn10 blokk. Kn10 tredje holder, og det har jo forekommet før.