AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Lekkert

Kjell Gaute Fyrun har vært i aksjon på BBO, og Geir Olav Tislevoll, BIN-medarbeider og bridgespaltist i Adressa, snappet opp denne perlen:

 
kn 8
kn 10 9
D kn 4
K 10 8 6 4
 
10 7 6 2
E 8 6 5 3
10 8 6
7
5 3
D 7 4
9 7 3 2
kn 5 3 2
 
E K D 9 4
K 2
E K 5
E D 9
 

Ofte må man gjette plasseringen av to kort. Her så det slik ut, men så hadde det ingen betydning hvor de kortene var plassert!

Syd var i 6 grand. Spar kom ut til åtteren, så spar knekt fulgt av kløver til damen og kløver ess. Om den fargen hadde oppført seg kunne spillefører forlangt resten. Men øst hadde kløverstopper, og det var bare elleve toppstikk. En løsning er ruter til damen og hjerter mot hånden for å gjette, damen eller esset hos øst. Men Fyrun tok sparstikkene. Øst kastet to ruter for å holde kløver og hjerter lengst mulig. Så ruter ess - konge. Dette var igjen:

 
-
kn
D
K 10
 
-
E 8 6
10
-
-
D 7
-
kn 5
 
-
K 2
5
9
 

På ruter til damen måtte øst ned på singel hjerter og dobbel kløver. Hjerter knekt spilles, og idet damen kommer på legger syd liten! Vest kan ikke stikke over, da står kongen. Øst blir inne og må spille kløver til saks. Å spille slik Fyrund gjorde er best siden han slipper å gjette i hjerter. Han vinner kontrakten så lenge ikke vest har både hjerter ess og ruterlengden. Hvis øst har mer enn tre ruter blir han skviset fra lengden i den fargen siden han holde en hjerter og dobbel kløver. Vel, øst hadde hjerter ess da spillet forekom. I sluttposisjonen - med tre kort tilbake - satt øst med hjerter ess singel. Innspilt ble han, bare for å være nødt til å gi kløverfavør. Tolv stikk! Et morsomt poeng: om øst har kortene i vårt diagram er han utsatt for et skvisinnspill - skviset i tre farger - hvorav han egentlig ikke har hold i to av dem!

 

Geir Olav Tislevoll

 

Har du sett et godt spill på BBO som du vil fortelle om? Bruk BIN-spillmal, skriv inn spillet og send det inn.
 
En annen mulighet: Inne på BBO, trykk på "Useful links and information" deretter "Review hands played on BBO". Skriv inn navnet på en av de som spilte spillet, trykk inn ca dato, og du kan laste ned spillet. Send spillet med en kort beskrivelse til marianne@bin.no