AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Samling i sør

25.02.2014
Samling i sør

34 spillere har meldt seg på til landslagssamlingen i Lyngdal fra onsdag til mandag. Initiativtaker Tormod Røren hadde håp om flere.

Riktig kosthold, fysisk aktivitet, prestasjonspsykologi, mental trening og ikke minst masse kortspilling er stikkordene for den åpne landslagssamlingen i Lyngdal på Sørlandet, nærmere bestemt Rosfjord Strandhotell.
 
Landslagssjef for damelandslaget, Tormod Røren, er mannen bak samlingen. Det er hans initiativ og forbindelser som har gjort den mulig.
 
 
Åpen samling
 
Invitasjonen har gått til aktuelle par for alle de fem landslagene (åpen, damer, U25, U20 og jenter). Men forbundet har også invitert bredere enn som så. Alle som går med en landslagsspiller i magen, eller ønsker å heve sitt toppnivå, var tatt med i invitasjonen. På den måten håpet man å få mange gode sparringspartnere til parene i landslagstroppene, i tillegg til at flest mulig fikk anledning til å vise seg fram.
 
Akkurat der gikk det ikke som håpet. 22 av de påmeldte spillerne er fra landslagstroppene til åpen klasse og dameklassen. Det er få fra de yngste klassene, noe Røren har stor forståelse for. Der handler det blant annet om skolefri.
 
Derimot er han litt skuffet over at ikke flere «voksne» har benyttet seg av muligheten.

– Oppslutningen er omtrent som forventet, men jeg hadde håpet på flere sparringspartnere til de landslagsaktuelle. Og her hadde de som ikke kom med i troppene, en god anledning til å vise at de er å regne med. Selv om man ikke kom med denne gangen, må man ikke gi opp. Landslagstroppene tas ut hvert år. For egen del vil jeg si at det skal mye til for at samme tropp blir tatt ut to år på rad, sier Røren.
 
 
Bredt opplegg

Alle deltakerne får meldeprøver laget av Jo-Arne Ovesen, slik at de som tar tog til Lyngdal, kan meldetrene på turen. Mye av dette skal Snorre Aalberg presentere på livebridge som meldeprøver med analyser i etterkant. Videre skal Boye Brogeland og Odin Svendsen i plenum analysere spillene som spilles torsdag og fredag.
 
Men samlingen handler langt fra bare om bridgespilling.

– Den mentale biten er veldig viktig. I Lyngdal skal spillerne bo tett sammen og løse problemer i fellesskap. Eventuelle konflikter skal til overflaten tidlig, ikke under mesterskap, sier Røren.

Hvor viktig er så samlingen for uttak av de endelige landslag? Her kan Røren naturlig nok bare svare for damelandslaget.
 
– Samlingen er viktig, men ikke avgjørende. I Lyngdal får damespillerne tøff motstand når de møter parene i åpen klasse. Det vil være et pluss for dem som hevder seg best, men jeg tar ikke laget ut før etter Dame-NM 8.-9. mars, sier Røren.
 
Lørdag og søndag er det turnering; Grand Prix Lyngdal Patton. Man har valgt Patton fordi det er en slags ekstrembridge, noe man ofte blir møtt med i mesterskap.
 
 
Ikke gitt på forhånd

I både åpen klasse og dameklassen består landslagstroppen av sju par. Mens det er stor tvil om hvilke tre par som skal representere Norge i EM i åpen klasse, mener flere at dameuttaket er gitt. Det avviser Røren. Ingen par er i utgangspunktet forhåndsuttatt.
 
Bin.no har bedt Røren si noe om hvert av de sju parene i dametroppen, men det vil han ikke.
 
Da blir det opp til hver enkelt å spekulere. «Alle» tror at Røren vil stille med samme lag som spilte i Nordisk i fjor. Det vil si Marianne Harding og Ann Karin Fuglestad, Siv Thoresen og Sølvi Remen samt Stine Holmøy og Gunn Tove Vist. Sikrest av alle er Harding–Fuglestad. Det vil omtrent være årets sensasjon hvis de vrakes.
 
De øvrige parene i landslagstroppen er:
 
Ranja Sivertsvik–Lise Blågestad
Gunn Helness–Ida Vennevold
Åse Langeland–Kristine Breivik
Tone Torkelsen Svendsen–Tonje Brogeland

Sivertsvik–Blågestad kan ikke delta i Lyngdal på grunn av jobb. De seks andre parene er på plass.
 
Vil du vite hvem som har meldt seg på til Lyngdal, er det bare å gå inn på bridge.no. Der finner du også alt om opplegget.
 
Vil du vite hva landslagssjefen for åpen klasse, Christian Vennerød, sier før Lyngdal-samlingen, er det bare å følge med på bin.no. Der vil du også snart finne kommentarer fra spillerne. Både dem som er i troppen og noen av dem som ikke nådde opp.
 
Skrevet av Alf Helge Jensen

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger