AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Israelere vant VM par, Grøtheim-Tundal beste norske på 16. plass

26.10.2014
Israelere vant VM par, Grøtheim-Tundal beste norske på 16. plass

Det israelske paret Ehud Friedlander og Inon Liran var i toppen av resultatlisten gjennom hele VM for par. Først vant de kvalifiseringen, så kom de på andreplass i A-semifinalen, og til slutt vant de finalen med klar margin. En score på over 60 % i verdens sterkeste parturneringsfelt er intet mindre enn imponerende. Paret har representert Israel internasjonalt ved enkelte anledninger, men er ikke regnet blant de aller sterkeste israelske parene.

De franske ungdommene Thomas Bessis og Cedric Lorenzini ledet VM par etter første finaledag. Det gikk tyngre andre finaledag, men en fin avslutning gjorde at de sikret seg bronsemedalje. Jacek Kalita og Michal Nowosadzki fra Polen, begge i 30-årene, var også i toppsjiktet gjennom hele finalen og spurtet inn til sølv.

Etter en sterk kvalifisering var det bare tre par med norske spillere som kom seg helskinnet gjennom semifinalen. Glenn Grøtheim og Ulf Tundal hadde en sterk andre finaledag og klatret til 16. plass totalt. Rune Hauge og Erik Sælensminde hadde samme fine utvikling på finalen og kom på 25. plass, like over middels. Dennis Bilde og Thor Erik Hoftaniska gjorde en svak finale og havnet på 51. plass av de 54 parene.

I damefinalen for par ble det sølv og gull til Kina, mens et ungt indonesisk par tok bronsen. I seniorfinalen for par var det Indonesia på topp foran USA og Polen.

I B-finalen i åpen klasse kom Boye Brogeland og Simon Gillis på andreplass av de 110 parene.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger